Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Να καλυφθούν από τη σχολική επιτροπή τα έξοδα για την αγορά των βιβλίων ξένης γλώσσας στα Λύκεια της πόλης μας







Αγαπητοί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί
Εδώ και χρόνια, με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων, το κόστος για την αγορά των βιβλίων ξένης γλώσσας που είναι απαραίτητα για τη διδασκαλία του σχετικού μαθήματος της Α' Λυκείου, δεν καλύπτεται από το Κράτος. Η ευθύνη για την αγορά των βιβλίων έχει ουσιαστικά περάσει στους γονείς. Πρόκειται κυριολεκτικά για αίσχος, για απαράδεκτο γεγονός, να πρέπει οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την αγορά των βιβλίων των παιδιών τους!
Πολλοί Δήμοι της χώρας, κάτω από την πίεση και την απαίτηση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών, ανέλαβαν την κάλυψη του κόστους της αγοράς των βιβλίων, μέσω των σχολικών επιτροπών. Αυτό γινόταν και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Σύμφωνα όμως με καταγγελίες γονέων και μαθητών, η Δημοτική Αρχή δήλωσε πως φέτος, δεν προτίθεται να καλύψει αυτό το κόστος, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι οι γονείς να αγοράσουν τα βιβλία με δικά τους χρήματα. Επίσης, ο Δήμος δεν έχει αποδώσει, χρωστάει δηλαδή και το κόστος για την αγορά των βιβλίων πέρσι.
Θεωρούμε πως η ενέργεια αυτή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, δεν είναι σωστή. Ο Δήμος πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει το σχετικό κονδύλι για την αγορά των βιβλίων. Ταυτόχρονα, πρέπει να ξεσηκωθεί κύμα διαμαρτυρίας, διεκδίκησης, ώστε η κυβέρνηση να αναλάβει τη δωρεάν προμήθεια των ξενόγλωσσων βιβλίων στους μαθητές.
Το θέμα θα θέσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση.
Κερατσίνι, 3/2/2015