Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου

Στις 7/9/14 πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής ,της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και αντιπρόσωποι για την Π.Ε.Δ. Αττικής.
Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε πως θεωρεί αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων των συνδυασμών να παρακολουθούν όλες τις Επιτροπές του Δήμου με δικαίωμα λόγου. Οι Επιτροπές να είναι ανοικτές, να υπάρχει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση όλων των συνδυασμών.
Στη συνέχεια, οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης πρότειναν την αναλογική εκπροσώπηση των συνδυασμών, με βάση τα τελευταία αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.
Στη βάση αυτή, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε υποψηφιότητα για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας) εκλέγει 3 μέλη από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή και 3 μέλη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ήρθε 3η κατά σειρά από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης).
Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έγινε δεκτή.
Οι υπόλοιποι πέντε (5) συνδυασμοί της αντιπολίτευσης παραβίασαν την αναλογική εκπροσώπηση και όλοι μαζί, ενιαία, πέταξαν έξω τη Λαϊκή Συσπείρωση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Αξιοποίησαν για τον σκοπό αυτό τον αντιδραστικό κανονισμό και τον "Καλλικράτη" και κατάρτισαν ψηφοδέλτιο, χωρίς τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης (ο κανονισμός ορίζει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους για τις Επιτροπές).
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατέλαβαν οι εκπρόσωποι συνδυασμών που συγκέντρωσαν μικρότερα ποσοστά στις δημοτικές εκλογές (ο 5ος, ο 6ος και ο 7ος κατά σειρά συνδυασμός), αλλοιώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη βούληση του λαού, όπως αυτή καταγράφηκε στις δημοτικές εκλογές.
Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδίκησε την εκλογή της στις δύο (2) Επιτροπές του Δήμου, όχι γιατί έχουμε έρωτα με καμιά καρέκλα, αλλά γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες της πόλης μας. Εργαζόμενοι, που μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά έκαναν το βήμα, εμπιστεύτηκαν το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ, εμπιστεύτηκαν τους κομμουνιστές για να υπερασπιστούν, μέσα και από το Δήμο, τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα.
Είναι αυτονόητο ότι κανένας άλλος συνδυασμός δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει πολιτικά τις θέσεις του ΚΚΕ, με τι οποίες άλλωστε όλοι διαφωνούν. Στη βάση αυτή, κανένας άλλος συνδυασμός δε νομιμοποιείται να αποκλείει και πολύ περισσότερο, να καταλαμβάνει τις θέσεις που δικαιούται η Λαϊκή Συσπείρωση.
Η ενιαία στάση και η ταύτιση των υπόλοιπων συνδυασμών της αντιπολίτευσης (Τζανής, Μελάς, Σαλαλές, Ζούπης, Κωνσταντινίδης) δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στήριξαν διαχρονικά την αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο, τον αντιδραστικό Καλλικράτη, είτε από θέσεις διοίκησης, είτε από θέσεις αντιπολίτευσης. Είναι οι συνδυασμοί που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ.
Ενημερώνουμε τους δημότες της πόλης μας και για το εξής: Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στη Δημοτική Αρχή (εκλέχτηκε με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ) υπερψήφισαν τους υποψηφίους των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι παραβίασαν την αναλογική εκπροσώπηση και απέκλεισαν τη Λαϊκή Συσπείρωση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Νομιμοποίησαν και έδωσαν στήριξη με αυτόν τον τρόπο στον αποκλεισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε υποψηφιότητα για την ΠΕΔ Αττικής. Οι κολεγιές και τα αλισβερίσια "κάτω από το τραπέζι" των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, η ταύτισή τους στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, επιβεβαιώθηκαν και σε αυτή την ψηφοφορία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Σαλαλέ απέσυραν τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα του εκπροσώπου τους και υπερψήφισαν (όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας), τους εκπροσώπους των συνδυασμών των Μελά και Τζανή.

Κερατσίνι, 7/9/2014