Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Δημοτική αρχή δεκανίκι της κυβέρνησης




Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 11/6/2018, παρουσία φορέων, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση, βάλαμε ως θέμα στην προ ημερησίας κουβέντα (κάτι που δεν έκανε η δημοτική αρχή) το ζήτημα ενάντια στο αντιλαϊκό μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής. Το νέο μνημόνιο, που φέρνει με διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την Πέμπτη 14/6 για ψήφιση στη Βουλή μας αφορά όλους και ιδιαίτερα την περιοχή μας ως προς το άρθρο 70.


Στο νέο μνημόνιο λοιπόν, αναφέρονται τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα που έχουν πέσει πάνω στις πλάτες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, στο σύνολο σχεδόν του λαού μας.


Μείωση του αφορολόγητου, πετσόκομμα στις συντάξεις, μείωση στα προνοιακά επιδόματα, αυξήσεις στους φόρους της λαϊκής κατοικίας, νέα αιματοβαμμένα πλεονάσματα μέχρι το 2022 και βλέπουμε, ιδιωτικοποιήσεις, είναι μερικά από τα μέτρα που προβλέπονται. Μέτρα που ΕΕ-ΔΝΤ, ΣΕΒ και τα υπόλοιπα κόμματα πλην ΚΚΕ, συμφωνούν να εφαρμοστούν και μάλιστα άμεσα, ώστε το κεφάλαιο να έχει λιγότερη χασούρα την επόμενη μέρα και το λαό με την πλάτη στον τοίχο, αφού δεν προβλέπεται ούτε ευρώ για τις ανάγκες μας.


Παράλληλα μέσα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο και συγκεκριμένα στο άρθρο 70, προβλέπεται νόμος που δείχνει τον στόχο της σημερινής κυβέρνησης όταν κάνει λόγο για «δίκαιη ανάπτυξη». Στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού αναφέρεται φωτογραφικά η παραμονή των καζανιών του καπιταλιστή Μελησσανίδη στη Δραπετσώνα ως την «Δευτέρα Παρουσία». Αυτή είναι η «φιλολαϊκή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης φορτώνει εσαεί στην περιοχή τα καζάνια του θανάτου, που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει δικαιολογημένα την αντίδραση και την οργάνωση του αγώνα για την απομάκρυνση τους.


Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα ενάντια στο σύνολο του μεσοπρόθεσμου που περιλαμβάνει το εν λόγω άρθρο, και δεν είχαν το σθένος ούτε σε ψηφοφορία να το βάλουν. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του γιατί. 


Η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, συνεχίζει στον ίδιο κατήφορο. Τέτοια δημοτική αρχή που δεν βγάζει άχνα για την πολιτική που εξαθλιώνει εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, νεολαία, τους τη χαρίζουμε. Είναι εξωραϊσμός και άσφαιρες οι «αντισυστημικές» κορώνες που βγάζει η δημοτική αρχή, όταν την στιγμή που καίει το θέμα δεν ξεστομίζει, έστω και μέσα από ένα ψήφισμα, μισή κουβέντα ενάντια σ΄ αυτούς που με την πολιτική τους αβαντάρουν το κεφάλαιο και εξαθλιώνουν το λαό για τα κέρδη ομίλων τύπου Μελησσανίδη, τον οποίο και επιδοτούν για να συνεχίσει την λειτουργία του.

«Καθείς εφ ω ετάχθη»