Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΛΚΗΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟ



Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παρέμβαση - κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Κερατσινίου Δραπετσώνας σε σχέση με την ανάκληση των αδειών της OIL ONE και την απομάκρυνση των καζανιών. Στην συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη, ο οποίος υπέγραψε την άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών από τις εγκαταστάσεις μόλις τον Ιούλιο, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι κυβέρνηση και δημοτική αρχή κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον λαό της περιοχής.

Μέχρι και σήμερα η άδεια του Μελισσανίδη να μετατρέψει σε μπαρουταποθήκη την Δραπετσώνα δεν έχει ανακληθεί παρά τις τόσες δεσμεύσεις του υπουργού. Το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Σταθάκης είναι ότι με βάση τους νόμους που πιστά υπηρετεί και φτιάχνει και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, η εγκατάσταση θα παραμείνει εκεί ή σε όμορο δήμο ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Από την μεριά της η δημοτική αρχή συνεχίζει να στηρίζει για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση. Βάζει πλάτη στην εφαρμογή μιας πολιτικής που τσακίζει την ζωή μας και επιτρέπει την παραμονή των καζανιών 70 μέτρα από τα σπίτια και τις αυλές μας. Κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση όταν βλέπει θετικά την εξέλιξη επανεξέτασης των αδειών αποκρύπτοντάς την αλήθεια από τον λαό της περιοχής που και ο υπουργός παραδέχθηκε, ότι «αυτούς τους νόμους έχουμε, αυτούς υπηρετούμε και αυτοί είναι που θα κρατήσουν τα καζάνια στην περιοχή». Όσο για την μυρωδιά που μήνες τώρα ταλαιπωρεί τα παιδιά στα σχολεία και τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς να ξέρουμε τι επιπτώσεις έχει για την υγεία μας, η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να διακόπτεται η λειτουργία για μερικές ώρες ώστε να αποφορτίζεται η κατάσταση κάτι που είδε θετικά και ο υπουργός (πλήρης ταύτιση!!!).

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Με την παρέμβασή των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση και της Λαϊκής επιτροπής Κερατσινίου – Δραπετσώνας απαιτήσαμε να ανακληθούν τώρα οι άδειες που έχουν δοθεί στον Μελισσανίδη, να κλείσουν τώρα τα καζάνια. Τονίσαμε τις ευθύνες που έχει πρώτα και κύρια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την κατάσταση αλλά και οι προηγούμενες, που έχουν δημιουργήσει και εφαρμόζουν ένα νομοθετικό πλαίσιο συνολικά αντιλαϊκό, αντεργατικό, που επιτρέπει σε μεγαλοεπιχειρηματίες, στο μεγάλο κεφάλαιο να κερδοφορεί αδιαφορώντας για τις ζωές μας. Γίνεται ολοένα και πιο καθαρό πως όσο κυριαρχεί αυτή η πολιτική που βάζει πάνω απ’ όλα το κέρδος και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και των εφοπλιστών, η εργατική τάξη, ο λαός συνολικά θα βγαίνει διαρκώς χαμένος. Μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτού συστήματος και η ανάπτυξη που στο επίκεντρο της θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών μας.

· Κανένας να μην συμβιβαστεί με αυτήν την κατάσταση και την ζωή που μας ετοιμάζουν.
· Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στην δημοτική αρχή που την σιγοντάρει για να εφαρμόζει την αντιλαϊκή της πολιτική.
· Πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών μας.
· Να κλείσουν τώρα τα καζάνια.



ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2017