Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤYΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 6/3/2019, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε απόφαση να δώσει ζεστό χρήμα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τις τσέπες του λαού μας,  στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ΕΤΕ), για την αγορά-απαλλοτρίωση των 240 στρεμμάτων, που ανήκουν στην Πρότυπο Τουριστική Κτηματική Α.Ε. (θυγατρική της ΕΤΕ) και είναι μέρος της συνολικής έκτασης του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων.
Απέρριψε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για απαλλοτρίωση του συνόλου του χώρου (και της εθνικής) χωρίς αντίτιμο.
Η πρόταση της δημοτικής αρχής αντικειμενικά ενισχύει την τράπεζα. Θυμίζουμε ότι τις τράπεζες ο ελληνικός λαός τις έχει χρυσοπληρώσει τόσο με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι πρόκληση να γίνεται τέτοια συζήτηση την ώρα που η προστασία της πρώτης κατοικίας πάει περίπατο, που οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για το 2019 ξεπερνούν τους 30.000.
Σ’ αυτές τις συνθήκες το δίκαιο αίτημα χρόνων του λαού της περιοχής για απαλλοτρίωση του συνόλου του χώρου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων και της αξιοποίησής του για την κάλυψη των δικών του αναγκών, παραπέμπεται στις καλένδες.
Επί της ουσίας η δημοτική αρχή αναγνωρίζει τον κατακερματισμό της έκτασης στους φερόμενους ιδιοκτήτες, αγοράζει με τα λεφτά μας την έκταση της εθνικής τράπεζας, που θα περάσει στην ιδιοκτησία της περιφέρειας και όχι του δήμου. Παραμένει θέμα το τι θα γίνει η έκταση, με δεδομένο ότι περιφέρεια και δημοτική αρχή συμφωνούν επί της ουσίας με το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί σε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για αξιοποίηση του χώρου χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ή ανταποδοτικά, την πραγματοποίηση έργων με χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση με ευθύνη του κράτους, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η δημοτική αρχή άξια έχει πάρει το χρίσμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μιας και είναι ο καλύτερος υπηρέτης και το καλύτερο πλυντήριο της πολιτικής που εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες.

Κερατσίνι, 8/3/2019