Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Περιοδεία της «Λαϊκή Συσπείρωσης» και υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου των Σιταποθηκών στο Κερατσίνι περιόδευσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γκεόργκι Πομάσκι και Δέσποινα Μαστρολέων, μαζί με τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και τον Γιώργο Καλαμαρά, υποψήφιο δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στη διάρκεια της επίσκεψης στο γήπεδο, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συνομίλησαν με αθλητές, προπονητές και υπεύθυνους συλλόγων, όπου αναδείχθηκε πόσο ζωτική λαϊκή ανάγκη είναι η άθληση, αλλά και πόσο μεγάλες είναι σήμερα οι ελλείψεις, που αυξάνουν τους κινδύνους και καθιστούν την ανάγκη αυτή πολυτέλεια.
Μιλώντας στους νεαρούς αθλητές και στους προπονητές τους, ο Γκεόργκι Πομάσκι, έμπειρος προπονητής, με μακροχρόνια και πετυχημένη πορεία στο στίβο, επισήμανε τις ελλείψεις που υπάρχουν, αφού όπως είπε οι «αρμόδιοι» έχουν άλλες προτεραιότητες από τη στήριξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Τόνισε πως «χρειάζεται να παλέψουν όλοι οι αθλητές, οι προπονητές, οι γονείς, ώστε να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για αθλητισμό. Καλύτερα γήπεδα, καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή».
Στα οφέλη του αθλητισμού στάθηκε και ο Γιώργος Καλαμαράς, εστιάζοντας στις μεγάλες ελλείψεις και στις ευθύνες της δημοτικής αρχής Κερατσινίου (ΣΥΡΙΖΑ). Τα γήπεδα που υπάρχουν στην περιοχή, υπογράμμισε, είναι ελάχιστα με βάση τις ανάγκες και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, εδώ στο Κερατσίνι έχουμε χώρους ανεκμετάλλευτους, το γήπεδο χρειάζεται αλλαγή ταρτάν, ανακαίνιση των αποδυτηρίων, η έλλειψη γιατρών είναι επικίνδυνη. Είναι ζητήματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί και η δημοτική αρχή», η οποία σήμερα επικαλείται την έλλειψη προσωπικού.
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης ανέδειξε ότι είναι πολιτική επιλογή η διαχρονική αδιαφορία κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης για εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τέτοιες δραστηριότητες, αφού το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στην προσέλκυση επενδύσεων και όχι στην ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, όπως η φυσική αγωγή και η ελεύθερη πρόσβαση του λαού στην άθληση.
Έφερε ως παράδειγμα τη μη αξιοποίηση σχολείων, εκτός του ωραρίου τους, που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε προσλήψεις προσωπικού: Φυλάκων, γιατρών, προπονητών. «Την ίδια στιγμή, όμως, υποκριτικά οι κυβερνήσεις κλαίγονται για τη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό... Είναι κι αυτό χαρακτηριστικό παράδειγμα των προτεραιοτήτων τους. Η όποια χρηματοδότηση πάει στους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι για την ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας, του λαού, των εργαζομένων».