Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 21/10/2019 η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να περάσει την μισθοδοσία και λειτουργία του τμήματος πρασίνου στις ανταποδοτικές λειτουργίες του Δήμου. Δηλαδή η μισθοδοσία και οι λειτουργικές δαπάνες του τμήματος, να γίνονται από τα δημοτικά τέλη, που είναι από τα υψηλότερα στην Αττική. Αντί δηλαδή να υπάρξει γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το 2020, την στιγμή που η λαϊκή οικογένεια και οι μικροεπαγγελματίες στενάζουν κάτω από την συνολική αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να φορτώσει την λειτουργία του τμήματος πρασίνου ανταποδοτικά στο λαό της περιοχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα, αναδεικνύοντας το ληστρικό μέτρο της ανταποδοτικότητας. Η άποψή μας είναι ότι πληρώνουμε ήδη πολλά στο κεντρικό κράτος μέσω της φορολογίας και θα έπρεπε  αυτό να παρέχει την αναγκαία χρηματοδότηση για να μπορούν οι δήμοι απρόσκοπτα να λειτουργούν. Κάτι που ούτε φέτος γίνεται αφού για άλλη μια χρονιά ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει μείωση στα λεφτά προς τους ΟΤΑ. Αυτό που επιδιώκουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα είναι να μετατρέψουν τους δήμους σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό που να χαρατσώνει κι άλλο τον λαό για να μπορεί να έχει έσοδα και να λειτουργεί. Αλλιώς και με το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που κατέθεσε η ΝΔ, προτρέπει τους δήμους να ιδιωτικοποιήσουν δομές και λειτουργίες τους αν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Η λύση βρίσκεται στην πάλη συνολικά απέναντι σ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Το κράτος να αποδώσει στους δήμους τους παρακρατηθέντες πόρους, που εδώ και δεκαετίες παράνομα παρακρατεί. Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς να χρειάζεται ο δημότης να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη ακόμα πιο βαθιά για να μπορεί ο δήμος να λειτουργεί.
Παράλληλα σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στην τοπική διοίκηση αλλά και συνολικότερα της εργατικής τάξης, ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη 24/10 στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, να εμποδίσει την συνδικαλιστική δράση, να δώσει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο. Υπερψηφίσαμε το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων και από το πρωί της Τρίτης 22/10 βρεθήκαμε στις απεργιακές φρουρές στο αμαξοστάσιο του δήμου αλλά και σε άλλες υπηρεσίες καλώντας στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 18.00 στα Προπύλαια ενάντια στο κατάπτυστο νοσμοσχέδιο.
Κερατσίνι, 22/10/2019