Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

 Κοινοποίηση προς 

Τον κ. Δήμαρχο,

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,

Τους Δημοτικούς Συμβούλους Κερατσινίου-Δραπετσώνας,

Τους Διαμερισματικούς Συμβούλους Κερατσινίου-Δραπετσώνας,

Τις υπηρεσίες του Δήμου



C:\Users\user\Desktop\Καλαμαράς\Δήμος Κερατσίνιου - Δραπετσώνας\logo LASY.jpg


Κερατσίνι, 6/3/2019


Εκτός Ημερήσιας Θέμα

για την 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 10-3-2021


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα απορρίμματα στην Δυτική Αττική (έγκριση ΜΠΕ για τον ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής) φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση κυβέρνησης-περιφέρειας να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός τους που περιλαμβάνει και την δημιουργία ΜΕΑ στην περιοχή του Σχιστoύ.


Ως Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να θέσουμε το θέμα εκτός ημερήσια διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 10-3-2021 που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και επικαιροποίηση της απόφασής μας για την εναντίωση στα σχέδια που θέλουν να συνεχίσουν το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα και συνολικά η Δυτική Αττική να αποτελούν την «πίσω αυλή» του Λεκανοπεδίου. Να δοθεί ο λόγος (συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη) σε φορείς και σωματεία της περιοχής.


Παραθέτουμε παρακάτω το πλαίσιο πάλης που φορείς και σωματεία της περιοχής ήδη έχουν συνεδριάσει και αποφασίσει. Επίσης προτείνουμε και την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που ήδη έχουν εξαγγελθεί.


Τώρα είναι ώρα για ξεσηκωμό. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού για να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης-περιφέρειας-επιχειρηματικών ομίλων.  Τώρα είναι υποχρέωση μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να υπερασπιστούμε την υγεία και τις ζωές μας. Να κάνουμε δική μας υπόθεση την προστασία του περιβάλλοντος. 


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αρφαράς Γιώργος

Καλαμαράς Γιώργος

Καραγιαννίδης Παναγιώτης


Πλαίσιο πάλης φορέων του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας


  • Όχι στην δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Ούτε σκέψη για εργοστάσιο καύσης.

  • Να κλείσει τώρα ο ΣΜΑ στο Παλαιό Νεκροταφείο Περάματος  και ο ΣΜΑ του Πειραιά που λειτουργεί στο Σχιστό. Να παρθεί πίσω η τροπολογία του Δεκέμβρη του 2020 που τον νομιμοποίησε. 

  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. 

  • Με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.

  • Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

  • Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.