Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για τους παιδικούς σταθμούς

Να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς


ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
o ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ
o ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ 450 ΑΙΤΗΣΕΙΣ
o ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Αγαπητοί γονείς,
Η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας είναι απελπιστική. Εκατοντάδες οικογένειες δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια θέση σε αυτούς, είναι κυριολεκτικά σε απόγνωση! Απαιτείται άμεσα:
* Να διεκδικηθούν από το Δήμο κονδύλια από το ΕΣΠΑ και να διατεθούν στους παιδικούς σταθμούς για να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, για να μην μείνει κανένα παιδί έξω, για να στελεχωθούν οι Παιδικοί Σταθμοί με προσωπικό
* Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, να δημιουργηθούν και νέοι.
* Να καταργηθούν τα τροφεία.
* Να αξιοποιηθούν τα προγράμματα για να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δούλευσαν μέχρι πέρσι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για να μην απολυθεί κανείς. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς.

Αγαπητοί γονείς,
Η βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε., τσακίζει ζωές και δικαιώματα. Αφήνει τους παιδικούς σταθμούς χωρίς εργαζόμενους, την ώρα που η ανεργία θερίζει. Μειώνει την κρατική χρηματοδότηση, την ώρα που απαιτείται να δημιουργηθούν και νέοι παιδικοί σταθμοί (τουλάχιστον άλλοι 5) για να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις που έγιναν. Οδηγούν τους εργαζόμενους-γονείς σε απόγνωση, τους στέλνουν πελατεία στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες βαραίνουν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (Τζανής). Όχι μόνο δεν συγκρούστηκε με την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά δεν εξασφάλισε καν τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς! Δεν διεκδίκησε τη στελέχωση των παιδικών σταθμών με το απαραίτητο προσωπικό, έβαλε τροφεία-χαράτσια.
Η νέα Δημοτική Αρχή, οφείλει βρει λύση, ώστε να ανακουφιστούν άμεσα εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας. Οφείλει:
* Να διεκδικήσει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την Περιφέρεια για τους παιδικούς σταθμούς
* Να απαιτήσει να αποδοθούν, εδώ και τώρα τα χρήματα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς που χάθηκαν. Να διαθέσει χρήματα από το ΕΣΠΑ που έχουν έρθει στο Δήμο και που προορίζονται για άλλα προγράμματα, που στην πλειοψηφία τους είναι άσχετα με τις λαϊκές ανάγκες, προς τους Παιδικούς Σταθμούς
* Να αξιοποιήσει όλα τα προγράμματα για να επαναπροσληφθούν όσοι εργαζόμενοι δούλευαν και πέρσι, για να μη γίνει καμία απόλυση
Ενημερώνουμε ταυτόχρονα τους γονείς και το λαό της πόλης μας και για το εξής:
Σε συνάντηση με τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, η νέα Δημοτική Αρχή παρουσίασε σαν δεδομένο:
* Το γεγονός ότι θα ικανοποιηθούν μόλις 400 αιτήσεις από τις 850 που έγιναν, δηλαδή 450 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός Παιδικών Σταθμών, «αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα», όπως ειπώθηκε.
* Το κλείσιμο ενός πρωινού Παιδικού Σταθμού (στην Περραιβού), ενός απογευματινού Παιδικού Σταθμού και δύο Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), λόγω έλλειψης προσωπικού. Σημειώνουμε ότι τον Παιδικό Σταθμό στην Περραιβού προσπαθούσε εδώ και χρόνια να τον κλείσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν τα κατάφερε, χάρη στις αντιδράσεις των γονιών και των φορέων του μαζικού κινήματος.
Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να μην αποδεχτούν σαν δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική, να μην συμβιβαστούν με αυτήν. Να απαιτήσουν άμεση λύση. Να οργανώσουν την πάλη τους για να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, για αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην αποκλειστική ευθύνη του Κράτους, με μόνιμο προσωπικό.