Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ –ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ







ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ –ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ




Στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, που συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές, ενίσχυσε αποφασιστικά το ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου. Για να μπουν μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί δυνατό ΚΚΕ είναι όρος και προϋπόθεση για τη λαϊκή αντεπίθεση, για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και ανατροπές προς όφελός του.

Σήμερα έχεις εμπειρία από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές διαχρονικά. Στάσου απέναντι στη μοιρολατρία και τις αυταπάτες. Στην κάλπικη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της  ΝΔ, των εκπροσώπων τους σε Δήμους και Περιφέρεια,  για το ποιος θα είναι οδηγός και ποιος συνοδηγός στην διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της αντιλαϊκής πολιτικής και της φτώχειας που δημιουργεί. Έχεις πείρα από την περιφέρεια που δίνει χρήμα στο κεφάλαιο και για τις λαϊκές ανάγκες υπάρχει αποσπασματικότητα, έργα στη λογική «κόστους- οφέλους» για το κεφάλαιο που φέρνει τραγωδίες όπως στη Μάνδρα και την Ανατολική Αττική. Έχεις πείρα από τις δημοτικές αρχές στην περιοχή, που όλες συμφωνούν στην ουσία μιας καπιταλιστικής ανάπτυξης του λιμανιού και παίρνουν το ένα ή το άλλο μέρος μερίδων του κεφαλαίου.
Σ’ αυτό διαγωνίζονται και τα «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια που μέχρι χθες είχαν θέσεις ευθύνης και την επόμενη μέρα των εκλογών με τη ψήφο τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και πολιτικές, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, την τοπική φορολογία, την ανταποδοτικότητα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την παραχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Πχ ο Πειραιάς είναι «πρωταθλητής» στην αναγκαστική είσπραξη οφειλών, δηλαδή στις κατασχέσεις για χρέη στο δήμο.
Δώσε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η εκλογή  περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των λαϊκών δυνάμεων.
·         Για να δυναμώσει η καθημερινή λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία.
·         Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά αντιλαϊκά μέτρα .
·         Για την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων.
  • Γιατί κι εκεί που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι μαζί μας, έχουν την ευθύνη της διοίκησης και εκεί που είναι μειοψηφία, στηρίζουν – συμβάλουν – οργανώνουν  την λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση. Περισσότεροι  δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι στήριγμα και δύναμη  για το εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, θα κάνει την πραγματική  διαφορά υπέρ του λαού!
Για να δυναμώσει η γνήσια πάλη  για απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ και του σάπιου συστήματος, τις μνημονιακές πολιτικές διαρκείας. Για να δυναμώσει ο συνεχής αγώνας   για μια νέα κοινωνική οργάνωση της οικονομίας, της παραγωγής, των υπηρεσιών, με το λαό να κάνει κουμάντο στο τόπο του.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης  που στηρίζουμε είναι:
Πειραιά: Διαμάντω Μανωλάκου, ετών 59, γεωπόνος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Πειραιά από το 2008 έως σήμερα. Υπήρξε επίσης ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2008.
Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Γιώργος Καλαμαράς, 35 χρονών, Πολιτικός Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (απόφοιτος πρώην ΤΕΙ Πειραιά), δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας από το 2010, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.
Κορυδαλλού: Ελευθερία Παπουτσιδάκη, ετών 47, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Κορυδαλλού από το 2010. Είναι οδοντίατρος, εκλεγμένη για πάνω από μια δεκαετία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οδοντιάτρων Πειραιά, και μέλος της γενικής συνέλευσης της ΕΟΟ (Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας).
Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: Παναγιώτης Κατηφές, 43 ετών, κοινωνιολόγος, σύμβουλος εξαρτήσεων. Δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας από το 2007 μέχρι σήμερα, αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), εκλεγμένος στο ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, εκλεγμένος στο Σύλλογο Γονέων του 17ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας. Μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Περάματος: Βασίλης Βατίστας, 42 χρονών. Δημοτικός σύμβουλος στο Πέραμα. Είναι για πολλά χρόνια διαδοχικά μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» και από το 2017 πρόεδρος του Συλλόγου. Αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και σε συνέδρια της ΑΔΕΔΥ.
Σαλαμίνας: Μαρία Παπαελευθερίου, ετών 52. Δημοτική σύμβουλος Σαλαμίνας. Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στο μαζικό κίνημα. Διετέλεσε πρόεδρος στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κοκκινόβραχου. Πρόεδρος στα ΔΣ των συλλόγων γονέων στο 16ο Δ.Σ., στο 2ο Γυμνάσιο, στο 3ο Λύκειο, στο ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κερατσινίου, όπως και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Πειραιά.
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι:
Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος.

ΤΕ Πειραιά της ΚΟΑ του ΚΚΕ