Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή και μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας. 

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Δέσποινα Μαστρολέων, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Στην ομιλία της ανέδειξε τα παρακάτω: 

"Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι


Και από τη σημερινή μας εκδήλωση θέλουμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φοιτητές και μαθητές στις επερχόμενες εκλογές του Μάη μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά στηρίζοντας και ισχυροποιώντας το ΚΚΕ.
Όσο προχωράμε προς τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα φουντώνουν τους ψευτοκαυγάδες τους με στόχο να παγιδέψουν τον λαό και την νεολαία. Ο καθένας τους παρουσιάζεται σαν το λιγότερο κακό από τον άλλον. Λες και πρέπει να διαλέξει ο λαός οπωσδήποτε ανάμεσα σε κάποιο κακό.

Σε αυτή την γραμμή πολύς λόγος γίνεται από την κυβέρνηση για προοδευτικά μέτωπα, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό-παρουσιάζεται σαν φορέας της προόδου. Χτες μάλιστα με διάφορα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και γυρολόγους της πολιτικής στο Γαλάτσι έστησε μια τέτοια φιέστα. Αλλά για να μην χάσουν και οι λέξεις το νόημά τους :
Πρόοδος δεν είναι να ψηφίζεις 1 και να εφαρμόζεις 3 μνημόνια, συν 1 το μεταμνημονιακό: 4. Να  συνεχίζεις να τσακίζεις δικαιώματα για να πιάσεις τα ματωμένα πλεονάσματα. Να διατηρείς τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Δεν είναι προοδευτικό να φέρνεις σαν τον κλέφτη στην βουλή νομοθετική ρύθμιση για να χτυπήσεις το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Να ενισχύεις την καταστολή χτυπώντας με αγριότητα αντιπολεμική μαθητική και φοιτητική πορεία ή διαδηλωτές που απαιτούσαν να φύγουν οι φασίστες και τα εμετικά τους σύμβολά από την παρέλαση στην Καλλιθέα πριν λίγες μέρες.
Δεν είναι προοδευτικό να βγάζεις στο σφυρί την 1η κατοικία, να φοροληστεύεις τον λαό και την ίδια ώρα να μειώνεις την φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων και να βάζεις προαιρετική φορολογία στους εφοπλιστές.

Δεν είναι προοδευτικό να σηκώσεις την ματωμένη σημαία του ΝΑΤΟ, να δηλώνεις φανατικός υποστηρικτής της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτή την πολεμική μηχανή και να συμβάλλεις για να απλώσει και άλλο τα πλοκάμια της στην περιοχή των Βαλκανίων.
Οι μόνοι που προοδεύουν από την πολιτική που υπερασπίζεται και υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, τα γεράκια του πολέμου που σφαγιάζουν λαούς για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Για αυτό η ΝΔ  κλαψουρίζει. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ της πήρε την μπουκιά από το στόμα και έγινε ο εκλεκτός του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους δεν αφορούν τον λαό και τα παιδιά του γιατί η ΝΔ δίνει τους ίδιους όρκους πίστης με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο. Έχουν τους ίδιους συμμάχους γιατί είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση των ίδιων συμφερόντων. Ανήκουν στο ίδιο συντηρητικό μπλοκ.
Για αυτό λοιπόν το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα πως σημασία έχει τι αντιπολίτευση θα ψηφίσει ο λαός. Και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα ενημερώνει τον λαό, θα πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του για να εμποδίζονται αντιλαϊκά μέτρα και σχεδιασμοί. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει πραγματικό ναι στην πρόοδο προς όφελος του λαού.
Το δυνάμωμα όμως του ΚΚΕ σημαίνει και πνοή στην πάλη για να απομονώνονται οι φασίστες, οι υπόδικοι ναζί της Χ.Α. Για να αντιμετωπίζεται η ακροδεξιά που φουντώνει στο έδαφος του συστήματος και της ΕΕ που έχει επίσημη θέση της το ανιστόρητη θεωρία των «2 άκρων». Που απαγορεύει κομμουνιστικά κόμματα και σύμβολα, που υπηρετεί το σύστημα που γεννάει και θρέφει το φασισμό και την μισάνθρωπη, εγκληματική του θεωρία.
Και φυσικά με τους φασίστες και τον εθνικισμό δεν μπορεί να τα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ που τόσα χρόνια κυβερνάει με ακροδεξιούς, που σφιχταγκαλιάζεται με τους υπόδικους ναζιστές βουλευτές της ΧΑ σε νησιά, που δίνει λευκό πανί στην δράση τους με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης, που κατέθεσε την απαράδεκτη τροπολογία  για τον ποινικό κώδικα που ρίχνει στα μαλακά τους φασίστες της ΧΑ.
Είναι πρόκληση να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος για μέτωπο στον φασισμό  γιατί όλοι τους υπερασπίζονται το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που  ενισχύει εθνικιστικές, ακόμα και φασιστικές δυνάμεις, για να προωθεί την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».
Για να αντιμετωπιστούν οι φασίστες, το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο χρειάζεται πάλη ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν. Σε αυτή την πάλη πρωτοστατεί μόνο το ΚΚΕ. Για αυτό λυσσάνε οι φασίστες, για αυτό το ΚΚΕ είναι κόκκινο πανί για αυτούς. Γιατί ξέρουν πως σημαδεύουμε την καρδιά του συστήματος που τους θρέφει. Ότι καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή του καπιταλισμού. Για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Δηλαδή για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την φτώχεια, την αδικία, τους πολέμους, τον φασισμό.
Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ, να αναδειχτεί 3ο κόμμα γκρεμίζοντας την εγκληματική ΧΑ από αυτή τη θέση.
Στις εκλογές του Μάη ισχυροποιούμε το ΚΚΕ για να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα αντεπίθεσης και μαχητικότητας.

Στηρίζουμε το ΚΚΕ γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των μειωμένων απαιτήσεων, γιατί έχει συνέπεια λόγων και έργων. Γιατί δεν καλεί τον λαό να  δεχτεί τις απώλειες αλλά να παλέψει με κριτήριο τις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες του που σήμερα μπαίνουν κάτω από τι μυλόπετρες του κέρδους. Γιατί με τη στάση και τη δράση του χαλάει την σούπα των εκμεταλλευτών, σπάει την σιγή ιχθύος που θέλουν να επιβάλλουν η ΕΕ, τα κόμματα και οι δυνάμεις του συστήματος.  Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί είναι εγγυημένα το μόνο κόμμα που στέκεται απέναντι και πολεμάει αυτούς που πολεμάνε το λαό και τα παιδιά του".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Καλαμαράς, εξηγώντας ποιο είναι το περιεχόμενο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, το ρόλο των άλλων παρατάξεων και ποιο θα πρέπει να είναι το κριτήριο ψήφου για τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του:

"Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την σημερινή σας παρουσία, μέρα που θα ανακοινώσουμε την πλειοψηφία των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αλλά και των υποψηφίων από το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα για τις περιφερειακές εκλογές.

Βρισκόμαστε 7 βδομάδες πριν την τριπλή εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας. Μια μάχη στην οποία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα αλλά και όλο το προηγούμενο, τα μέλη του Κόμματος, οι φίλοι του Κόμματος δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να φτάσει η φωνή, οι θέσεις του ΚΚΕ σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Σε όσους το δυνατόν περισσότερους εργασιακούς χώρους, σε κάθε γειτονιά. Για να αποτυπωθούν και εκλογικά τα συμπεράσματα της πείρας που έχουμε αποκτήσει τόσα χρόνια από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ και των κυβερνήσεων στη χώρα μας.  

Η μάχη των εκλογών, ιδιαίτερα για την ανάδειξη νέων δημοτικών αρχών, όσο και αν προσπαθούν να πείσουν όλες οι άλλες δυνάμεις ότι δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα, ότι είναι μάχη προσώπων, ότι οι υποψήφιοι είναι «κάποιοι από εμάς», δήθεν ανεξάρτητοι, πρέπει να πέσουν στο κενό. Η ζωή, τους έχει ξεπεράσει. Πρέπει να γίνει καθαρό ότι μόνο πολιτικό χαρακτήρα έχουν.

Και στους δήμους, και την περιφέρεια, δύο γραμμές θα συγκρουστούν. Του ΚΚΕ που είναι η μόνη δύναμη που πάει κόντρα στο ρεύμα, που προσπαθεί και οργανώνει την πάλη του λαού, φωτίζει τη διέξοδο για την αλλαγή της τάξης που έχει την εξουσία. Που διεκδικεί μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν σήμερα την εργατική τάξη. Αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, δασοπροστασίας. Που διεκδικεί ελεύθερους χώρους για την κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων αναγκών του λαού για υγεία, άθληση, πολιτισμό, ψυχαγωγία. Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών για να μην μένει κανένα παιδί έξω από αυτούς. Μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία και στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Αύξηση της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στους δήμους. Συνολικά της γραμμής που βάζει εμπόδια στην πολιτική του κεφαλαίου που μαυρίζει τη ζωή μας πχ με τα καζάνια της oil one, και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του Yπερταμείου. Που δεν τα βρίσκει με τις κυβερνήσεις όπως η σημερινή δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζοντας και εξωραϊζοντας την πολιτική της κυβέρνησης.
Και από την άλλη η γραμμή του κεφαλαίου και όσων προθύμων τρέχουν να την στηρίξουν, όποια απόχρωση και αν έχουν. Μια φοροεισπρακτική πολιτική, προωθώντας όλα τα βασικά ζητήματα που επιτάσσουν σήμερα οι ανταγωνισμοί που εκφράζονται στην περιοχή. Με τρανταχτά παραδείγματα την στήριξη των τραπεζών και το ζεστό χρήμα που ετοιμάζεται να δώσει η περιφέρεια και η δημοτική αρχή στην εθνική για την αγορά μέρους της έκτασης των λιπασμάτων. Αλλά και η συμφωνία τους με τα μακρόπνοα σχέδια και την εφαρμογή του master plan της cosco στο λιμάνι του Πειραιά, την εδραίωση της Οil One στη Δραπετσώνα.
Το αποτέλεσμα των εκλογικών μαχών που έχουμε μπροστά μας, σίγουρο είναι ότι θα μετρηθεί την επόμενη μέρα από την αστική τάξη, για το πόσο επιδρά στη συνείδηση του λαού η κυρίαρχη πολιτική. Ή αν γίνεται ένα βήμα στη χειραφέτηση του από την αστική προπαγάνδα, τον καπιταλιστικό μονόδρομο που παρουσιάζουν ως θέσφατο. Και αυτό θα μετρηθεί μόνο αν η ψήφος του λαού σε όλες τις κάλπες είναι κόκκινη. Αν η ψήφος ιδιαίτερα της νεολαίας δεν διοχετευθεί σε ανώδυνα μονοπάτια, αλλά είναι ψήφος συμπόρευσης με το ΚΚΕ στην ευρωβουλή, ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και περιφέρεια.

Φίλες και φίλοι,

Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει την αλληλεξάρτηση που διέπει την τοπική διοίκηση με την κεντρική κυβέρνηση, τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Μια σχέση νύχι - κρέας. Έχουμε αναδείξει και ο καθένας μπορεί πλέον πιο ανάγλυφα να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει τοπικό πρόβλημα που να μην έχει ευθύνη γι αυτό η εκάστοτε κυβέρνηση και η πολιτική που εφαρμόζει. Μια πολιτική αντιλαϊκή, που ξεκινάει και τελειώνει στο τι σε κάθε περίοδο εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και τους ανταγωνισμούς που έχουν είτε μεταξύ τους, είτε μεταξύ των χωρών που εκπροσωπούν. Μια αντιλαϊκή πολιτική, μέσα σε μια ιμπεριαλιστική ευρωπαϊκή ένωση, που για να υπερασπιστεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου, τα τελευταία χρόνια έχει φορτώσει 3 μνημόνια στις πλάτες μας, ανεργία ιδιαίτερα στη νέα γενιά, ανασφάλεια μπροστά στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν στην περιοχή για τον έλεγχο και την πρωτοκαθεδρία στη μεταφορά ενέργειας, εμπορευμάτων, την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου κτλ.

Αυτή η πολιτική, που για τους εργαζόμενους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και τους συνταξιούχους έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους, καλούμαστε τις μέρες που απομένουν μέχρι την τριπλή εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας να κάνουμε πραγματικά την νύχτα μέρα. Να βρούμε όλα εκείνα τα αποθέματα ενέργειας που έχουμε ώστε ενιαία, σε όλες τις κάλπες  να εκφραστεί η δικαιολογημένη αγανάκτηση που υπάρχει, η αντίθεση με τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν, να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού. Και στην ευρωβουλή, και στην περιφέρεια και στο δήμο.

Ρωτάνε πολλοί. Τι θα αλλάξει άμα ψηφίσω ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση στις εκλογές. Τους απαντάμε: Όσο περισσότεροι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ εκλεγούν, όσο περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση εκλεγούν, όσο περισσότεροι δήμαρχοι κομμουνιστές υπάρχουν την επόμενη της 2ας Ιουνίου, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή του ίδιου του λαού. Τόσο πιο δυνατή θα είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, που θα αποκαλύπτει την πολιτική που χτυπά κάθε εργάτη, κάθε λαϊκή οικογένεια. Πιο δυνατά θα είναι τα εμπόδια που μαζί με το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, θα μπαίνουν στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Πιο μεγάλη θα είναι η ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα μέσα στα στενά περιθώρια της τοπικής διοίκησης. Πολύ πιο μεγάλος θα είναι ο φόβος της αστικής τάξης που θα δει και μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια αυταπάτες, να αμφισβητείται η πολιτική που μας εξαθλιώνει. Θα σταλεί μήνυμα ανυπακοής στην πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου. Σε μια πολιτική που απαρέγκλιτα εφαρμόζουν πάνω στις πλάτες του λαού οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. Πιο δυνατό θα είναι το χτύπημα στον φασισμό. Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός. Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει καρφί στο μάτι του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Γροθιά στο στομάχι του συστήματος που θρέφει και χρησιμοποιεί του φασίστες για να εξυπηρετούν τα δικά του συμφέροντα. Ενισχυμένο ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες σημαίνει μήνυμα ελπίδας, αγωνιστικής ανάτασης, όλων όσων σήμερα αντικειμενικά πλήττονται από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα. Σημαίνει ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την ζωή που μας ετοιμάζουν.
Η επόμενη των εκλογών να μας βρει με περισσότερες δυνάμεις στην οργάνωση του αγώνα, της πάλης της εργατικής τάξης για τα δίκαια αιτήματα μας. Κάνοντας πράξη το σύνθημα εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις θα γίνει ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις.
Στις μέρες που απομένουν,
·       Χρειάζεται αποφασιστικά να οργώσουμε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, σχολεία, εμπορικούς δρόμους με το κάλεσμα του Κόμματος για τις εκλογές.
·       Να φτάσει σε όλους η τετρασέλιδη ανακοίνωση που από αύριο θα είναι σε όλα τα γραφεία μας με περιεχόμενο την πολιτική αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή, τις άλλες παρατάξεις, το πλαίσιο πάλης και το κάλεσμα για την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο και στην περιφέρεια.
·       Να πραγματοποιήσουμε πολλές ακόμα συσκέψεις. Η πείρα δείχνει ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που θέλει να συζητήσει μαζί μας. Κόσμος που δεν συμφωνεί σε όλα αλλά μας εκτιμάει. Μας ακούει. Που έχει σιχαθεί την σημερινή δημοτική αρχή και ψάχνει το πραγματικά προοδευτικό, τίμιο. Που θέλει να ακούσει την πολιτική μας. Τις θέσεις μας για την τοπική διοίκηση. Για τα προβλήματα που υπάρχουν. Τι προτείνουμε.
·       Να εντάξουμε ακόμα περισσότερους σ αυτή την μάχη. Ήδη υπάρχει ένας κόσμος, κάποιοι είναι εδώ και σήμερα μαζί μας κάποιοι δεν κατάφεραν να έρθουν, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, χωρίς να είναι υποψήφιοι, ήδη βάζουν το δικό τους λιθαράκι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τοποθετώντας ο καθένας μας τον πήχη όσο πιο ψηλά γίνεται. Δίνοντας όλοι σαν μια γροθιά τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε το χαμόγελό μας το βράδυ των εκλογών να τους κάνει πραγματικά να ανησυχήσουν.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι άλλοι συνδυασμοί δεν μένουν προφανώς με σταυρωμένα τα χέρια. Μηδενός εξαιρουμένου. Όσο θα πλησιάζουμε τις μέρες των εκλογών η αντιπαράθεση θα ανεβαίνει. Να έχουμε καθαρό ότι και η επίθεση στο Κόμμα θα ενταθεί. Σήμερα όλοι προσπαθούν να περάσει η λογική του μικρότερου κακού, η σύγκριση με προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ότι η ψήφος είναι χαλαρή – φιλική  και όχι πολιτική. Ή ότι είναι μάχη προσώπων.
Ήδη γίνεται μια προσπάθεια να στηθεί ένα δίπολο, πρόοδος - συντήρηση στα πρότυπα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Φαίνεται ότι οι άλλες παρατάξεις συνασπίζονται στο αντιΒρεττάκος αθωώνοντας έτσι την πολιτική που και οι ίδιοι υπηρετούν. Κάνουν προσπάθεια να βγάλουν στην επιφάνεια τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά που υπάρχουν σε κομμάτι κόσμου της περιοχής. Ακόμα και καπηλείας του αγώνα ενάντια στο φασισμό.
Η παράταξη του κ. Διαλληνάκη πχ ανοίγει την κουβέντα για την μεταφορά του Α.Τ. της Αμφιάλης στη Δραπετσώνα και ότι το συγκεκριμένο γεγονός έχει ανεβάσει την εγκληματικότητα στη περιοχή. Αυτή την άποψη την εκφράζει και η κ Δαβιώτη και η κ. Δατσέρη και ο Καμπούρης. Ας μας πουν όλοι αυτοί όταν το τμήμα ήταν στην Λαμπράκη πως εμποδίστηκε η δολοφονία του Παύλου από τα μαύρα σκυλιά της ΧΑ. Πως σήμερα αντί η αστυνομία να κυνηγά το έγκλημα έχει ρόλο καταστολής του κινήματος απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι στην πολιτική του κεφαλαίου. Ή το ΠΑΣΟΚ στην Αμφιάλη που έκανε εκδήλωση στο Μελίνα Μερκούρη με θέμα «στοπ στην ακροδεξιά», ποια ήταν συνθήματα του για την ανεργία στη ζώνη που έλεγαν ότι φταίνε οι απεργίες και το συνδικάτο μετάλλου που σήμερα αυτά χρησιμοποιούν και οι Χρυσαυγίτες εκεί. Ή πριν μερικές μέρες στα εγκαίνια των γραφείων της κ. Δαβιώτη έπαιζε συνεχώς το «Μακεδονία ξακουστή» και την ημέρα της παρέλασης ο Καμπούρης μοίραζε σημαίες και ήταν μαζί με Χρυσαυγίτη της περιοχής.

Η γνήσια ψήφος απέναντι στο μαύρο πρόσωπο του καπιταλισμού – τον φασισμό – είναι ένα δυνατό ΚΚΕ. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Για να στείλουμε εκεί που ανήκουν τα υπολείμματα των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων που έχουν το θράσος και ξεμυτάνε από τις τρύπες τους.

Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίχτηκε από ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ας κάνουν τις απατημένες συζύγους τώρα, έκανε και κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αθωώσει την κυβερνητική πολιτική. Γι αυτό ξαναπήρε και το χρίσμα από την σημερινή κυβέρνηση. Καπηλεύεται αγώνες δεκαετιών, φορέων και σωματείων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για να πείσει ότι είναι κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες διοικήσεις. Δεν έχει όμως να ζηλέψει πραγματικά τίποτα από όλες αυτές. Εφάρμοσε μια φορομπηχτική πολιτική στη λογική ο «έχων πληρώνει», μας φόρτωσε μαζί με την περιφέρεια και την κυβέρνηση τα καζάνια του θανάτου, δίνει ζεστό χρήμα του λαού μας στην εθνική τράπεζα, χειροκροτά με κάθε ευκαιρία τον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης. Φιγουράρει πρώτο τραπέζι πίστα στις εκδηλώσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσιάζει το μαύρο άσπρο για την πολιτική που αδυσώπητα χτυπάει την εργατική τάξη. Τέτοια δημοτική αρχή και τέτοιο δήμαρχο δεν έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής. Αντίθετα.

Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει:

·       πολιτική καταδίκη όσων μας έφεραν ως εδώ. Καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε τον συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει
  •        δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι που θα πηγαίνουν κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ, με συμβολή στους αγώνες για την κάλυψη των αναγκών μας
  •        διεκδίκηση έργων που σήμερα έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής
  •      μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία, των καταστημάτων και μικρών βιοτεχνιών και την αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις.

  • δημιουργία νέων παιδικών σταθμών ώστε όλα τα παιδιά, τα βρέφη να πηγαίνουν χωρίς κριτήρια σ αυτούς.
  • να καταργηθούν τα παράβολα στα καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του δήμου. Να δοθεί χρηματοδότηση στα ερασιτεχνικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας.
  • αγώνας για την απαλλοτρίωση όλου του χώρου του πρώην εργοστασίου των λιπασμάτων, χωρίς αντίτιμο. Την απόδοσή του στον δήμο και διεκδίκηση γενναίας χρηματοδότησης από την κεντρική κυβέρνηση για την αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
  • Αγώνας για την μετεγκατάσταση της Οil One
  • σχεδιασμός για την αξιοποίηση χώρων όπως του νεκροταφείου της Ανάστασης, της ΝΑΦΘΑ, το Καστράκι, του Μελετόπουλου, του κινηματογράφου REX, των πολυκατοικιών στη Δραπετσώνα
  • διεκδίκηση κονδυλίων και έργα για αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, την δασοπροστασία
  • Αξιοποίηση ελεύθερων χώρων προς όφελος του λαού της περιοχής, δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, συντήρηση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Αναβάθμιση των βιβλιοθηκών μας
  • Κανένα ακίνητο του δήμου να μην δοθεί στο υπερταμείο.
  • Πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων του δήμου, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η μάχη που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες αλλά και την επόμενη μέρα, είναι μια μάχη τίμια, μια πολιτική μάχη. Μια μάχη που θα ξεσκεπάζει όλες τις άλλες δυνάμεις, τα κόμματα που στηρίζουν και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Μια μάχη με ορίζοντα την επόμενη μέρα. Δίπλα στα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Όπου από καλύτερη θέση, με ισχυρό ΚΚΕ, έχοντας μπει σε περισσότερους εργασιακούς χώρους, σε περισσότερα λαϊκά σπίτια, έχοντας μιλήσει με περισσότερους εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους θα χτίσουμε την κοινωνική συμμαχία, για να ανατρέψουμε το σάπιο σύστημα που δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει, με στόχο να αλλάξουμε τον κόσμο.
Σ αυτό τον αγώνα, μέσα στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ, με όλες τους τις δυνάμεις συμπορεύονται δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού λαϊκού κινήματος που όλο το προηγούμενο διάστημα δίνουν καθημερινό αγώνα μέσα από τα συνδικάτα τους στους χώρους δουλειάς και άλλους φορείς. Εργάτες, υπάλληλοι, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, αυτοαπασχολούμενοι. Συμπορεύονται νεολαίοι που αντιστέκονται σ αυτήν την πολιτική είτε ως μαθητές τα προηγούμενα χρόνια είτε ως σπουδάζουσα νεολαία σήμερα. Συσπειρώνονται αθλητές, άνθρωποι του πολιτισμού και συναγωνίστριες από το γυναικείο κίνημα.
Δεν είναι τυχαίο ότι το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μέχρι σήμερα κατά 40% αποτελείται από υποψήφιους έως 45 χρόνων. Πάνω από το 64% είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ πάνω από το 43% είναι γυναίκες."  

Οι  υποψήφιοι παρουσιάστηκαν με αλφαβητική σειρά και η εκδήλωση συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι!