Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση στην προ ημερησίας κουβέντα θα θέσουμε καίρια ζητήματα που κατά την γνώμη μας χρειάζεται να κουβεντιαστούν και να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις και μέτρα μιας και είναι ζωτικής σημασίας.


   1) Το ζήτημα που ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, δικαιολογημένα ανησυχεί μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας και έχει να κάνει με την επικινδυνότητα ή όχι του χώρου των λιπασμάτων. Χώρο (όχι μόνο σ αυτόν) στον οποίο κατά την διάρκεια της λειτουργίας του εργοστασίου γινόταν απόθεση και ραδιενεργών υλικών.

Υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση που πρέπει να αποδοθούν, αλλά το κύριο είναι ότι χρειάζεται τώρα με άμεσο και υπεύθυνο τρόπο να υπάρξει απάντηση για την καταλληλότητα του χώρου.

    2) Το ζήτημα με την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, τις υποδομές του δήμου και τα προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί στην εφαρμογή της.

Ήδη παιδιά μένουν απ έξω. Υπεράριθμα τμήματα δημιουργούνται. Προκάτ αίθουσες και υποχρεωτικές μετακινήσεις για να καλυφθούν τυχών κενές θέσεις εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα σπίτια των παιδιών.

   3) Την αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού pilar (έχει σαπίσει και παραμένει ανοιχτό), του μηχανισμού ποτίσματος και συνολικά τον καθαρισμό και καλλωπισμό στο παρκάκι επί των οδών Κεφαλληνίας, Χριστοπούλου & Ταϋγέτου που είναι σε άθλια κατάσταση.
Καλούμε τους δημότες, τους γονείς, να έρθουν, να παρακολουθήσουν, να πάρουν το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόθυμα όλα τα χρόνια υλοποιεί η σημερινή και αυριανή δημοτική αρχή, έχει πέσει βαριά στις πλάτες του λαού συνολικά αλλά και της περιοχής μας.
Σήμερα χρειάζεται οργάνωση του αγώνα, πάλη και διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Κανένας συμβιβασμός στην λογική του μικρότερου κακού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 13/6/2019 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο Κερατσινίου (Ελευθερίου Βενιζέλου 200, είσοδος από την Καραολή & Δημητρίου), στις 20.00.

Κερατσίνι, 13/6/2019