Σάββατο 27 Ιουνίου 2020


ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ



Κερατσίνι, 24/6/2020

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου - Δραπετσώνας  προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 24/6/2020
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δυναμώσουν τον αγώνα τώρα για όλα τα σύγχρονα δικαιώματά τους που τσακίζονται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να δυναμώσουν τον αγώνα των δεκάδων σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής μας που όλα αυτά τα χρόνια συγκρούονται πραγματικά με τις αιτίες και του υπεύθυνους που ματώνουν την ζωή μας. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αιτήματα του λαού και των δεκάδων εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής:
      Να φύγουν τώρα τα καζάνια του θανάτου από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
      Να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρ. στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση. Αξιοποίηση του συνόλου της έκτασης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγειά. Καμία δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καμία ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση. Αποκλειστική χρηματοδότηση και συντήρηση της έκτασης και των υποδομών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
      Άμεσα μέτρα, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κ.λπ.
      Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. 
      Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους της Oil One.
      Μαζικοί ιατρικοί έλεγχοι στον λαό της περιοχής μας και στους εργαζόμενους της Oil One με κονδύλι της περιφέρειας.