Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κερατσίνι, 23.4.2021

Η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας ζητά από τα σχολεία να «συνεισφέρουν» από τα ταμεία τους για την συντήρηση τους.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου την Τρίτη 21.4.2021 η δημοτική αρχή έφερε ως θέμα την αγορά ηλεκτρολογικού υλικού για την αλλαγή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. Ως εδώ όλα καλά. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την εγκατάσταση (καλώδια, ηλεκτρολογικός πίνακας) και έχει ήδη καθυστερήσει κατά τη γνώμη μας η αλλαγή της καθώς αυτό είναι εντοπισμένο εδώ και μήνες από την υπηρεσία.

Το πρόβλημα ξεκινάει, όμως, όταν την αποπληρωμή της συγκεκριμένης και απαραίτητης δαπάνης ύψους  6.300 ευρώ, η δημοτική αρχή πρότεινε στο συγκεκριμένο σχολείο να γίνει από κοινού. Και μάλιστα σε ποσοστό 30% από το ταμείο του σχολείου.

Η πολιτική αυτή στάση είναι βούτυρο στο ψωμί της εκάστοτε κυβέρνησης που μειώνει δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία, που ούτε για αστείο δεν ιδρύει νέα σχολεία με λεφτά του κράτους αλλά μόνο με ΣΔΙΤ (με ότι αυτό σημαίνει!). Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να συνταχθεί με τον αγώνα των μαθητών, των γονιών τους, των εκπαιδευτικών απαιτώντας ουσιαστική στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, υλοποιεί ακριβώς την ίδια πολιτική. «Δεν έχω λεφτά» (είναι ελάχιστα αυτά που δίνονται στα σχολεία) ας καλυφθούν έξοδα με λεφτά των σχολείων που προορίζονται για  τις ανάγκες των μαθητών. Κουβέντα για αγώνα, διεκδίκηση, εναντίωση σ’ αυτή την πολιτική.

Η στάση αυτή όμως κατά τη γνώμη μας είναι επικίνδυνη και αντίθετη προς τα συμφέροντα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους όσο αναφορά το ποιος τελικά έχει την ευθύνη σήμερα για να υλοποιούνται τα αυτονόητα, οδηγεί σε αδιέξοδο και ξεπλένει την ευθύνη των κυβερνήσεων που με την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική έχουν αφήσει στο έλεος τους και τα σχολικά κτίρια.