Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα Σχετικά με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ "Επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής διοίκησης α' και β' βαθμού για την απασχόληση 5000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών"



Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Κ.Ε.Κ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας, χρησιμοποίησε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση 13 μακροχρόνια ανέργων, που βρίσκονται λίγο διάστημα πριν την συνταξιοδότηση, ηλικίας 55-64 ετών. Το πρόγραμμα ήταν διάρκειας 27 μηνών  και έληξε την 21 Νοέμβρη 2014. Οι μισθοί και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων καλύπτονταν από τον ΟΑΕΔ και ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα παράτασης του προγράμματος ούτε να προσλάβει τους παραπάνω εργαζόμενους, οι οποίοι θα βρεθούν ξανά στον καιάδα της ανεργίας, λίγο πριν την συνταξιοδότησή τους, χωρίς να μπορούν να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, διότι η λήξη του προγράμματος δεν θεωρείται από τον ΟΑΕΔ απόλυση.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά, ότι τα προγράμματα δήθεν "ωφελούμενων" που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ μέσω του ΟΑΕΔ, δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας, ούτε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που μαστίζει τους δήμους. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως μοναδικό στόχο και αποτέλεσμα την ανακύκλωση και το μοίρασμα της ανεργίας και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων προς όφελος της εργοδοσίας και του κεφαλαίου μέσω της παροχής σε αυτούς φτηνού εργατικού δυναμικού.

Απαιτούμε από την διοίκηση του ΟΑΕΔ να μην απολυθεί κανείς, να συνεχιστεί το πρόγραμμα μέχρι την συνταξιοδότηση των εργαζομένων αυτών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και σταθερές σχέσεις εργασίας.


Κερατσίνι, 1 Δεκεμβρίου 2014