Τετάρτη 20 Μαΐου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κερατσίνι, 20/5/2020

Η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας 18/5 του Δημάρχου, των επικεφαλής και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΝ, και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, έδειξε την αταλάντευτη στάση της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, υπεράσπισης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Στο δίκαιο και διαχρονικό αίτημα της απομάκρυνσης των καζανιών του θανάτου από τις γειτονιές μας εκτός οικιστικού ιστού, η απάντηση του υπουργείου ήταν να δούμε την προέλευση των οσμών (…), να περιμένουμε τα πορίσματα (…), να ενεργήσουμε σύμφωνα με τον νόμο(…)!!!
Νόμος για μας είναι να ζούμε μια ζωή χωρίς τον φόβο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, χωρίς τον καρκίνο να χτυπάει κάθε μέρα την πόρτα μας, για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Η δήθεν ευαισθησία του γγ του Υπουργείου για χαμένες θέσεις εργασίας την στιγμή που η πολιτική της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα έχει επιφέρει πάνω από 150.000 απολύσεις  είναι υποκριτική. Το ίδιο και η στάση της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, η οποία ενώ «συμμερίζεται» τις ανησυχίες των πολιτών όπως λέει, πριν 3 μήνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ίδια και η διοίκηση Πατούλη αρνήθηκε να υιοθετήσει το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεση μετεγκατάσταση της OIL ONE.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτησή μας ανεδείξαμε το αίτημα για άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου σε Δραπετσώνα και Πέραμα. Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την περίπτωση ενός ΒΑΜΕ. Την αξιοποίηση των 640 στρεμμάτων του χώρου των Λιπασμάτων προς όφελος του λαού και των εργαζομένων, με απαλλοτρίωση της έκτασης χωρίς αποζημίωση, ανάπλαση με κρατική χρηματοδότηση, χωρίς ιδιώτες και ανταποδοτική λειτουργία.