Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπέιρωσης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου


Την Πέμπτη 23/04/2015 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που επιβάλλει την αρπαγή των ταμιακών διαθέσιμων των Δήμων και την μεταφορά τους στην ΤτΕ, με σκοπό την πληρωμή των δανειστών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Η συνεδρίαση έγινε μετά από την άμεση παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και φορέων της πόλης, προκειμένου να καταδικαστεί η απόφαση της συγκυβέρνησης.
Η κριτική της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, περιορίστηκε στην «λαθεμένη ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με ΠΝΠ την δέσμευση των ταμιακών διαθέσιμων των Δήμων, χωρίς ως όφειλε να διαβουλευτεί με τους φορείς της Τ.Δ.».Αποκρύπτοντας την ουσία, που είναι ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της αρπαγής των διαθεσίμων,τα οποία προέρχονται από την φορολόγηση των δημοτών. Δηλαδή η δημοτική αρχή που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα!

ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο δήμαρχος, είπε ότι η κυβέρνηση υποχρεώνεται από ντόπιους και ξένους παράγοντες- χωρίς να τους κατονομάσει- παρά την θέλησή της σε υπογραφή νέου μνημονίου, ενώ ακόμα και οι πέτρες ξέρουν ότι η συγκυβέρνηση αναγνωρίζει το χρέος και τα στελέχη της όπου σταθούν και όπου βρεθούν, δηλώνουν ότι το χρέος θα αποπληρωθεί μέχρι τελευταίου ευρώ και μάλιστα «στο διηνεκές». Παράλληλα απ’ το πρωί ως το βράδυ λένε ότι «η συμφωνία είναι κοντά» και ότι «έχουν γίνει πολλά βήματα», στρώνοντας το έδαφος για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που αντικειμενικά θα συνοδέψουν το νέο μνημόνιο. Αύξηση ΦΠΑ, μέτρα σε φορολογικό, ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις.
Αλλά η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτά. Κάλεσε την συγκυβέρνηση «να μην υποχωρήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της στηριζόμενη στην δύναμη του λαού»!!. Τέτοιο θράσος! Καλεί την συγκυβέρνηση να εφαρμόσει ακόμα πιο αποφασιστικά το αντιλαϊκό της πρόγραμμα. Τα ψίχουλα που προεκλογικά υποσχόταν και τώρα ένα – ένα τα πέρνει πίσω, ΕΝΦΙΑ - κατώτερος μισθός – δώρα. Την πολιτική που φορτώνει το βάρος του χρέους στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ενός χρέους που ούτε δημιούργησαν, ούτε ωφελήθηκαν στο παραμικρό από αυτό. Μιας πολιτικής που αφήνει στο απυρόβλητο και άθικτα τα κέρδη του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ αντίθετα στραγγίζει και τα
τελευταία ευρώ που είχαν απομείνει διαθέσιμα για την ικανοποίηση έστω κάποιων λαϊκών αναγκών.Αυτή η βαθιά ταξική πολιτική και της νέας συγκυβέρνησης, ζητάει η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑνα συνεχιστεί, εξωραΐζοντας την και έχει το θράσος να καλεί τα λαϊκά στρώματα να την στηρίξουν κι από πάνω.
Ως Λαϊκή Συσπέιρωση καταγγείλαμε την απόφαση της συγκυβέρνησης ως μια απόφαση, βαθιά αντιλαϊκή, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και την καθημερινότητά τους. Πρόκειται για αναγκαίους πόρους, που τους έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του, μέσω της ανταποδοτικότητας και της φοροληστείας και αντί να διατεθούν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του, καταλήγουν στους δανειστές. Χρήματα που προορίζονται για την θέρμανση και τη σίτιση των παιδικών σταθμών, τις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες.
Καλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο :
-Να καταδικάσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
- Να απαιτήσει την άμεση και οριστική απόσυρσή της
- Να μην εφαρμόσει την Πράξη και να μην καταθέσει τα χρήματα στην ΤτΕ.
Κάτι που δεν έγινε τελικά δεκτό.
Την ίδια στιγμή στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 27/4 επέβαλε αντίτιμο στα προγράμματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Κάνοντας τις πλάτες ουσιαστικά στην συγκυβέρνηση, φορτώνοντας στο λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας τα βάρη της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, δημιουργώντας την αυταπάτη πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται προς όφελος μας.
Ο λαός του δήμου μας πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και από αυτό το ζήτημα,όπως και από την συνολική στάση της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ.. Να μην βάλει τα χέρια του για να βγάλει τα μάτια του. Να πιστέψει στη δύναμη του και να χαράξει το δικό του δρόμο. Τον δρόμο της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας, της οργανωμένης πάλης ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο και την εξουσία του.
                                                                                                                                   

ΜΑΗΣ 2015