Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουν την δημοτική αρχή, η οποία καλεί τους εργαζόμενους του δήμου σε απεργοσπασία, την ημέρα της αποφασισμένης εδώ και βδομάδες γενικής τους απεργίας.
Η δημοτική αρχή που αποτελείται από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους μετέφερε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, την Πέμπτη 24 του μήνα, ημέρα που οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν περίτρανα τον ρόλο που παίζουν όχι απλά ως τροχοπέδη στο κίνημα και την μη οργάνωση του αγώνα (δεν είχαμε βέβαια καμία αυταπάτη γι αυτό!) αλλά το πόσο άξιοι συμπαραστάτες της κυβέρνησης είναι.
Δύο και χρόνια τώρα “ενδεικτικά” αναφέρουμε ότι όχι μόνο
Ι) δεν έχουν βγάλει άχνα για την αντιλαϊκή πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει στις πλάτες των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας,
ΙΙ) εφαρμόζουν απαρέγκλιτα αυτή την πολιτική κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία (δημοτικά τέλη, αντίτιμο στον αθλητισμό-πολιτισμό κ.ά.)
ΙΙΙ) καθησυχάζουν τους δημότες για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη χωρίς ουσιαστικά να κάνουν τίποτα γι αυτά (π.χ. αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική προστασία, παιδικοί σταθμοί)
έρχονται τώρα ως άξιοι συνεχιστές και συνοδοιπόροι της “πρώτης φορά αριστερά” κυβέρνησης (μάλλον ζηλέψανε την δόξα τους), να δείξουν στους εργαζόμενους του δήμου πως οργανώνουν τον αγώνα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που μέχρι σήμερα τους έχει κόψει πάνω από το 40% των αποδοχών τους. Με απεργοσπασία. Αυτή είναι η πρακτική σας. Να κάνετε τα πάντα για να περάσει αναίμακτα αυτή η πολιτική.
Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου να τους γυρίσουν την πλάτη, να οργανώσουν την απεργιακή τους μάχη σε κάθε πόστο, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ. Να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία στις 24/11.
Καλούμε συνολικά το λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την δημοτική αρχή, που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και για άλλη μια φορά το ξεπληρώνει επάξια.
Τώρα είναι η ώρα συνολικά ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία να οργανώσουν κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που τους εξαθλιώνει. Να μην δεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα αλλά να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.
Να προετοιμάσουμε την πανελλαδική απεργία στις 8 του Δεκέμβρη, σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε μικρομάγαζο και γειτονιά.


Κερατσίνι, Νοέμβρης 2016