Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΔΗΜΟ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΤΩΡΑ! Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η άδεια που δόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στον επιχειρηματία Μελισσανίδη για να αναβαθμίσει τις δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του στο χώρο των Λιπασμάτων είναι τεράστια πρόκληση. Την ώρα που η περιοχή είναι αρκετά επιβαρυμένη περιβαλλοντικά, τη στιγμή που εδώ και μήνες υπάρχουν έντονες οσμές στις γειτονιές της Δραπετσώνας, της Ευγένειας και της Χαραυγής, η παραχώρηση της δυνατότητας στον επιχειρηματία να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στο εμπόριο πετρελαίου είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Η εξέλιξη αυτή φωτογραφίζει τι εννοεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για δίκαιη ανάπτυξη. Δίκαιη ανάπτυξη, για τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει:
· να ζούμε με την απειλή ενός τεράστιου καταστροφικού ατυχήματος μεγάλης κλίμακας απ’ την αποθήκευση 7500 τόνων πετρελαίου δίπλα στα σπίτια μας.

· να καταστρέφεται η υγεία των παιδιών μας και του περιβάλλοντος απ’ τους ρύπους, τις μυρωδιές, τα χημικά ενός γιγαντιαίου βενζινάδικου.

· δεκάδες βυτιοφόρα φορτηγά να περνάνε μέσα απ’ τη γειτονιά μας καθημερινά, και πετρελαιοφόρα πλοία όπως αυτό που βούλιαξε στη Σαλαμίνα, που θα μεταφέρουν το πετρέλαιο από και προς την εγκατάσταση, με μεγάλους κινδύνους για ατυχήματα.

· να γίνει η γειτονιά μας βιομηχανική ζώνη και διυλιστήριο. Για να βγάζει ακόμα περισσότερα εκατομμύρια ο κάθε Μελισσανίδης.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να παλέψουν ενάντια στην τεράστια υποβάθμιση της ζωής τους
Να διεκδικήσουμε ολόκληρο το χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας για την κάλυψη των δικών μας αναγκών. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής δικαιούμαστε να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος με δράσεις και υποδομές που θα βελτιώνουν τη ζωή μας, που θα καλύπτουν ανάγκες που η αντιλαϊκή πολιτική νυν και πρώην κυβερνήσεων μας στερούν.










ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι τα διάφορα σχέδια αστικής ανάπλασης που υπήρχαν σε σχέση με την περιοχή ήταν όλα εχθρικά για το λαό και τις ανάγκες του, αφού στόχους των αναπτυξιακών σχεδίων είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τόσο τα σενάρια που υπήρχαν για βιομηχανικό χαρακτήρα της ανάπλασης της περιοχής, όσο και οι επιδιώξεις του κεφαλαίου για ανάπτυξη με επίκεντρο
τον τουρισμό, παρέδιδαν το χώρο στο κεφάλαιο, με τις όποιες υποδομές που ενδεχόμενα να αφορούσαν το λαό να είναι πανάκριβες και ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Η προώθηση του κεντρικού σχεδίου της αστικής τάξης για παραπέρα αξιοποίηση του Πειραιά και της Αθήνας ως κόμβου μεταφορών αντικειμενικά δημιουργεί νέα δεδομένα. Οι εφοπλιστές απαιτούν ευκολίες στη διακίνηση του πετρελαίου τους, εγκαταστάσεις υποστήριξης για τα πλοία τους, αφορολόγητο καθεστώς, γενικότερα την παράδοση της περιοχής στις απαιτήσεις τους για να λειτουργήσει ο κόμβος με κριτήριο το κέρδος τους.
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως σε συνθήκες κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου, και λειτουργίας της οικονομίας με γνώμονα το κέρδος, τα λαϊκά δικαιώματα θα θυσιάζονται συνεχώς. Το παράδειγμα της νέας δραματικής υποβάθμισης της ζωής μας στη Δραπετσώνα, του πλοίου που γέμισε με μαζούτ όλο τον Σαρωνικό, αποδεικνύουν πως το μεγάλο κεφάλαιο δεν σταματά πουθενά.
Τα δικαιώματα μας και η ανάπτυξη τους δεν πάνε πακέτο

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟ

Στις εξελίξεις έχουν τεράστια ευθύνη κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος.
Η κυβέρνηση έδωσε την άδεια στο Μελισσανίδη. Επίσης από τη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ την κυβέρνηση θυμόμαστε τον υπουργό Λαφαζάνη, σημερινό επικεφαλή της ΛΑΕ, να λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε σχέση με το αίτημα για ανάκληση της άδειας στο μεγαλοεπιχειρηματία.
Θυμόμαστε την κοροϊδία από τα χείλη του πρωθυπουργού, που κλείνοντας την ομιλία του στη φιέστα που οργάνωσε με αφορμή την παραχώρηση ενός μικρού μέρους της έκτασης των Λιπασμάτων, έλεγε χαρακτηριστικά ότι «… από εδώ και πέρα θα τραγουδάμε ότι στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή».
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που γνώριζαν όλα τα γεγονότα και ας κάνουν τώρα τους αιφνιδιασμένους. Οι καλοκαιρινές συναυλίες που οργάνωσε δεν αρκούν για να κρύψουν αυτές τις ευθύνες.
Είναι συνένοχοι γιατί επιβεβαιώνεται ότι βασικό μέλημα τους είναι η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και ο εξωραϊσμός της. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καλλιέργεια αυταπατών ότι μπορεί να υπάρχουν φιλολαϊκά μέτρα από τη σημερινή πολιτική. Η παρουσία του δημάρχου στην κυβερνητική φιέστα για τα Λιπάσματα είναι ένα από τα στιγμιότυπα.
Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα την ανάκληση της άδειας στο μεγαλοεπιχειρηματία Μελισσανίδη το Μάρτη του 2015. Κρύβει ότι η βιομηχανική δραστηριότητα από την Oil One αντικειμενικά ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχη δραστηριότητα από τα γειτονικά οικόπεδα.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Δεν υπάρχει «μικρότερο κακό» Δεν μας «ρίχνουν» με «αντίμετρα»!
Στην περίπτωση της έκτασης των λιπασμάτων αναδεικνύεται το εξής κρίσιμο στοιχείο:
Όσο η ανάπτυξη γίνεται με κριτήριο το κέρδος, οι επιχειρήσεις, τα καράβια, και η γη αναπτύσσονται με κριτήριο το κέρδος και βρίσκονται στα χέρια του κεφαλαίου και του αστικού κράτους, οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, για χώρους πρασίνου, αθλητισμού, αναψυχής, πρόσβασης στη θάλασσα, υγείας, δεν θα μπορούν να χωρέσουν.
Οι κάτοικοι να μην αναγκάζονται να παζαρεύουν την ελεύθερη είσοδο τους, να μην υποχρεώνονται να κατοικούν κοντά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις επιβλαβείς για την υγεία, όπως αυτές της Oil One, συμφερόντων Μελισσανίδη.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, να οργανωθούν και να παλέψουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υποβαθμίζει τη ζωή τους, το περιβάλλον, που εμπορευματοποιεί τη γη και τους ελεύθερους χώρους. Να ανατραπεί ο συνολικός σχεδιασμός της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε Αττική και Πειραιά.
Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το χώρο και να τον αναπλάσουμε με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες.

Κ.Ο.Β. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ του ΚΚΕ