Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Όταν δεν είναι λαγοί, λειτουργούν και ως πλυντήριο



Στο Δημοτικό Συμβούλιο την 16/4/2018, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, καταθέσαμε δυο ψηφίσματα. Να καταδικαστεί η επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, ενάντια στο λαό της Συρίας, με στόχο την εφαρμογή των σχεδίων τους για έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και αγορών, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως η Ρωσία και η Κίνα αλλά και η κυβέρνηση για την πολιτική της, η οποία εμπλέκει τη χώρα και το λαό, όλο και πιο βαθιά στο μακελειό, για να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου, για γεωστρατηγική αναβάθμιση, παραχωρώντας γη και νερό στους δολοφόνους ιμπεριαλιστές. Επίσης με το δεύτερο ψήφισμα, να καταδικαστεί η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, απέναντι στο νεολαιίστικο κίνημα το πρωί της ίδιας μέρας, στο πλαίσιο αντιπολεμικής διαδήλωσης στην αμερικανική πρεσβεία και αναδεικνύαμε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το χτύπημα, που είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις διαδηλωτές νέοι να βρεθούν στο νοσοκομείο-οι τρεις σοβαρά- και δυο συλληφθέντες νέοι στην ΓΑΔΑ. Μια κυβέρνηση που με το ένα χέρι μετατρέπει όλη τη χώρα σε αμερικανονατοϊκή βάση και με το άλλο ανοίγει τα κεφάλια όσων αντιστέκονται στα βρώμικα σχέδιά της.

Η δημοτική αρχή ως γνήσιος εκφραστής και εντολοδόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (άλλωστε με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε δημοτική αρχή), ανέλαβε για μια ακόμα φορά να ξεπλύνει την βρώμικη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αντί καταδίκης κατάθεσε δυο δικά της ψηφίσματα, που απάλλασσαν  την κυβέρνηση από τις ευθύνες εμπλοκής και στήριξης των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών, που μακελεύουν το συριακό λαό και με ευχολόγια του τύπου «η κυβέρνηση να ακολουθήσει το λαϊκό αίσθημα!» Εξωραΐζει την πολιτική της και σπέρνει για μια ακόμα φορά αυταπάτες για το ρόλο της. Προφανώς για την δημοτική αρχή η πολυποίκιλη αξιοποίηση της βάσης της Σούδας για τους βομβαρδισμούς στη Συρία, η φόρτωση από αυτήν πυραύλων «τόμαχωκ» που χρησιμοποιήθηκαν στο χτύπημα, η δημιουργία νέας αμερικανικής βάσης στην Σύρο, η χρησιμοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για το πέρασμα νατοϊκών δυνάμεων προς τα Βαλκάνια, η εγκατάσταση των drones στην Ανδραβίδα, η μεταφορά οπλικών συστημάτων-ίσως και πυρηνικών- στον Άραξο, η αναβάθμιση των F-16 και άλλες συμφωνίες, δεν αποτελούν εμπλοκή και στήριξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου αλλά… ακολουθία του λαϊκού αισθήματος!!!! Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το λαό της Συρίας και τους πρόσφυγες και από την άλλη καλύπτουν τα ιερά και όσια της κυβερνητικής πολιτικής που στηρίζει το χέρι του δολοφόνου του συριακού λαού.

Είναι υποκριτές και επικίνδυνοι

Για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε το ρόλο της ως εκφραστής και εξωραϊστής της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όταν δεν είναι λαγοί των εξελίξεων, μετατρέπονται σε πλυντήρια της αντιλαϊκής πολιτικής της.


Κομματικές Οργανώσεις Κερατσινίου – Δραπετσώνας

ΑΠΡΙΛΗΣ 2018