Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27/11/2019 κύριο θέμα ήταν το ύψος των δημοτικών τελών, του δημοτικού φόρου και του ΤΑΠ. Η δημοτική αρχή επέβαλε για άλλη μια χρονιά από τα μεγαλύτερα τέλη στην Αττική για την κατοικία και τα μικρά καταστήματα. Αρνήθηκε την πρόταση για μείωση τους που υπήρξε από την αντιπολίτευση.
Ο «άλλος δρόμος» έχει επιλέξει τον δρόμο του χαρατσώματος του λαού της περιοχής και μάλιστα την στιγμή που η μείωση των τελών μπορούσε να επιτευχθεί με αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας ως πάγια θέση της, την κατάργηση της ανταποδοτικότητας, ακριβώς γιατί ο λαός μας πληρώνει το 95% του κρατικού προϋπολογισμού με την φορολογία του και το μεγάλο κεφάλαιο μόλις το 5%, ζήτησε τουλάχιστον την μείωσή τους.
Ως Λαϊκή συσπείρωση ψηφίσαμε τη μείωση των δημοτικών τελών. Θεωρούμε υποκριτική την στάση των υπολοίπων συνδυασμών της αντιπολίτευσης που ενώ κατέθεσαν πρόταση για μείωση των τελών την ίδια ώρα τα κόμματα που τους στηρίζουν λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα. Αλλά ήταν και οι ίδιοι που όταν άσκησαν διοίκηση είχαν χαρατσώσει άγρια το λαό της περιοχής
Στο απυρόβλητο η Εθνική Τράπεζα
Άλλο ένα ζήτημα που αναδείξαμε στην συνεδρίαση ήταν η μη επιβολή δημοτικών τελών στην Εθνική Τράπεζα και την θυγατρική της για τον χώρο των 204 στρεμμάτων στα Λιπάσματα ως ένα τρανταχτό παράδειγμα για το ποιος τελικά πληρώνει το μάρμαρο. Είναι το λιγότερο προκλητικό οι κάτοικοι και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής να πληρώνουν πάνω από 7.000.000 εκ € το χρόνο και η Εθνική Τράπεζα από το 2012 έως σήμερα να μην δίνει ούτε ένα ευρώ.
Στο σύνθημα τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την επιλογή της. Δεν είναι με τους εργάτες.
Κερατσίνι, 28/11/2019