Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ


Άγριο χαράτσωμα των κατοίκων και των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής τα δημοτικά τέλη.
Για ακόμα μία χρονιά, έκτη συνεχόμενη με την ίδια δημοτική αρχή, οι κάτοικοι και οι μικροεπαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο για την υπηρεσία του ηλεκτροφωτισμού, της καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Ο λαός της περιοχής μας, μετά από 10 χρόνια δυσβάσταχτων βαρών που φόρτωσαν στην πλάτη του οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και των άλλων κομμάτων που βρέθηκαν στην κυβέρνηση, καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει πάνω από 7.000.000 εκ. € για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Φορολογείτε ξανά δηλαδή για παροχές που θα έπρεπε να του παρέχονται δωρεάν, μιας και με τους φόρους του καλύπτει το 95% των συνολικών χρημάτων που μαζεύει το κράτος.

Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να μειώσει τα δημοτικά τέλη για άλλη μια χρονιά, κρατώντας τα στα υψηλότερα της Αττικής, 1,61€ ανά τετραγωνικό μέτρο για την κατοικία και 4,70€ για τα καταστήματα. Δηλαδή για ένα σπίτι 80 τετρ. μέτρων θα καταβληθούν για τον δήμο μέσω της ΔΕΗ 128,80€ και για ένα μικρό κατάστημα 50 τετρ. μέτρων 235€.
Η δημοτική αρχή επιλέγει να χαρατσώσει το λαό στη λογική που λέει όποιος έχει πληρώνει για να μαζεύει χρήματα. Είναι η λογική που απαντάει στον μειωμένο προϋπολογισμό από το κράτος άρα «να αδειάσω τις τσέπες των κατοίκων της περιοχής». Και στο βάθος…… ιδιωτικοποίηση.
Οι κάτοικοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής έπρεπε να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρους και τέλη για αυτονόητα πράγματα όπως είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών ή ο φωτισμός της πόλης. Η φορολογία για τα λαϊκά στρώματα είναι τεράστια. Όμως η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής που εκλέχτηκε με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαός να πληρώνει ξανά και ξανά φόρους, τέλη, πρόστιμα ενώ στο απυρόβλητο να παραμένει το μεγάλο κεφάλαιο. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η μη απόδοση ούτε ενός ευρώ της Προτύπου Κτηματικής (Εθνικής Τράπεζας) από το 2012 μέχρι και σήμερα για τα 200 στρέμματα στην περιοχή των Λιπασμάτων, με ευθύνη και της σημερινής διοίκησης. Αυτό αποδείχθηκε όταν σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το τι πληρώνουν οι «μεγάλοι» της περιοχής τα στοιχεία έδειξαν για την εν λόγω εταιρία μηδέν.
Απαιτούμε την δραστική μείωση των δημοτικών τελών για την λαϊκή κατοικία και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους μέχρι την οριστική τους κατάργηση.

Κερατσίνι, 26/11/2019