Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

 


Κερατσίνι, 11/6/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μπροστά στο αναμενόμενο νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα χτυπήσει κατά την διάρκεια διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι άμεση ανάγκη το υπουργείο Παιδείας, η πολιτική προστασία και η διοίκηση του Δήμου να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστούν συνθήκες που να επιτρέπουν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ανταποκριθούν στην έτσι και αλλιώς επίπονη και απαιτητική δοκιμασία.

Επίσης αντίστοιχα μέτρα πρέπει να παρθούν με κλιματιζόμενες αίθουσες, παροχή δροσερού νερού ακόμη και μικρογευμάτων με ευθύνη του Δήμου σε όποιον αυτές τις μέρες το έχει ανάγκη.

Για τους εργαζόμενους του Δήμου να παρθούν επίσης μέτρα παύσης εργασίας όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 38 βαθμούς κελσίου. Συχνά διαλείμματα, τακτική παροχή δροσερού νερού. Κατάλληλοι κλιματιζόμενοι χώροι για την ανάπαυση τους αλλά και ύπαρξη και λειτουργία κλιματισμού στους χώρους εργασίας όπου αυτό είναι εφικτό.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ είμαστε σε ετοιμότητα για όποιον χρειάζεται βοήθεια. Να δείξουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας και να κάνουμε πράξη το σύνθημα "μόνο ο λαός σώζει το λαό".