Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

 

Κερατσίνι-Δραπετσώνα,

11/7/2024

Σήμερα, Πέμπτη 11/7, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Καλαμαράς Γιώργος και Μιχάλης Βεργίτσης, πραγματοποίησαν περιοδεία στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Αφορμή ήταν η απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί εκεί με την έλλειψη κλιματισμού στο μεγαλύτερο μέρος του ορόφου.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (25/6), μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα "έλυνε" το ζήτημα. Δύο εβδομάδες όμως μετά, και ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο νέου παρατεταμένου καύσωνα μέχρι τέλος του μήνα, η κατάσταση παραμένει τραγική, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο ισόγειο (πλην του τμήματος εσόδων).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν άμεση παρέμβαση στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου εκθέτοντας για άλλη μια φορά την κατάσταση, τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου. Κάτω από την πίεση που ασκήθηκε, αποσπάσαμε την δέσμευση ότι μέχρι αύριο θα έχουν τοποθετηθεί στο ισόγειο δύο κλιματιστικές μονάδες (ντουλάπες). Βέβαια το πρόβλημα δεν λύνεται με τέτοια μέτρα και για αυτό απαιτήσαμε την άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία των νέων μονάδων κλιματισμού που έχουν τοποθετηθεί, αλλά παραμένουν ακόμα εκτός λειτουργίας λόγω της μη ολοκλήρωσης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

Αποτελεί δε ειρωνεία και εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους του Δήμου, το δελτίο τύπου που ενημερώνει του δημότες για κλιματιζόμενες αίθουσες, όπως αυτήν του δημοτικού συμβουλίου (εκεί υπάρχει όντως κλιματισμός), όταν η δημοτική αρχή γνωρίζει την κατάσταση στο ισόγειο και δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή λειτουργία του εργασιακού χώρου δεκάδων εργαζόμενων.