Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Αν αυτός δεν είναι λαγός τότε ποιος είναι;





Διαβάζοντας την συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης απλά ακόμα μία φορά επιβεβαιωθήκαμε στις εκτιμήσεις μας.
Η δημοτική αρχή είναι ο καλύτερος εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό το έχουν αποδείξει όλα τα χρόνια της διοίκησής τους. Τώρα όμως αποδεικνύονται όχι απλά άξιοι προπαγανδιστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και οι καλύτεροι μάνατζερ που θα μπορούσαν να έχουν οι τραπεζίτες, το κεφάλαιο συνολικά. Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.
Η δημοτική αρχή προτρέπει ως «γνήσιος λαγός» των εξελίξεων, την Πρότυπο Κτηματική Τουριστική (Εθνική Τράπεζα) στα στρέμματα που έχει στην ιδιοκτησία της στο χώρο των λιπασμάτων «1) να βρει κεφάλαια και να επενδύσει, 2) να αξιοποιήσει την έκταση της αν αλλάξουν τα δεδομένα, 3) να πουλήσει, να απευθυνθεί σε αγοραστές». (απόσπασμα συνέντευξης 19/3/2018)

Έχουν περάσει σε άλλη διάσταση!
Σπέρνουν αυταπάτες στηρίζοντας αυτή την πολιτική!

Την στιγμή που ο λαός έχει ανάγκη τους ελεύθερους χώρους, για να αξιοποιηθούν προς όφελός του, η δημοτική αρχή, που στηρίχτηκε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την Εθνική Τράπεζα να αξιοποιήσει την έκτασή της, στο χώρο των Λιπασμάτων. Καλούνε δηλαδή αυτούς που κυνηγάνε το λαό με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, να έρθουν για να επενδύσουν. Και μάλιστα με το επιχείρημα ότι θα κάνουν αυτό που λέει ο δήμος και όχι αυτό που επιτάσσει η αύξηση των κερδών τους. Λες και οι τράπεζες με τους εργαζόμενους έχουν τα ίδια συμφέροντα, την ίδια αντίληψη για το τι συμφέρει τον καθένα.

Είναι επικίνδυνοι!

Ο χώρος των λιπασμάτων χρειάζεται και πρέπει να παραδοθεί στο λαό. Δεν χωράνε επιχειρηματικά συμφέροντα που μόνο σκοπό που έχουν είναι να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Γίνεται όμως ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος της δημοτικής αρχής. Φαίνεται ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, διεκδικώντας την συνολική απαλλοτρίωση και αξιοποίηση του χώρου προς όφελος του λαού. Έχουν στερέψει πλέον οι επαναστατικές κορώνες της. Είναι συνέχεια της αβάντας που δίνει στην λειτουργία των καζανιών του Μελισσανίδη, είναι συνέχεια της ουσιαστικής συμφωνίας της με το master plan της cosco.
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να μην συμβιβαστεί με το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Να βρίσκετε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούνε!


Κερατσίνι, 4/4/2018