Πέμπτη, 7 Ιουνίου 201814 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι, 


Στην νέα κυβερνητική προπαγάνδα και τις αυταπάτες που προσπαθεί να καλλιεργήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντάμε επιθετικά βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Δυναμώνουμε την πάλη μας απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, σε παλιά και νέα μέτρα. Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η επόμενη μέρα όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση με την γνωστή μορφή του κατεπείγοντος, με νέο πολυνομοσχέδιο και δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, ετοιμάζεται να κλείσει την τέταρτη «αξιολόγηση». Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων», αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει έως σήμερα.

Σε συνέχεια των προηγούμενων μαζικών απεργιακών συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς, στις 30 Μάη, κόντρα στη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και των δεκανικιών της στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, που στην πράξη εκφυλίζουν την προσπάθεια να οργανωθεί ο ταξικός αγώνας για την διεκδίκηση των αναγκών μας, τα σωματεία του Πειραιά που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ καλούν σε ξεσηκωμό!

Παράδειγμα ταξικής αναμέτρησης και φάρος των αγώνων μας για το επόμενο διάστημα, είναι ο αταλάντευτος απεργιακός αγώνας για πάνω από 80 ώρες των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο μονοπώλιο της Cosco. Κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, την κυβέρνηση, τις απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έγινε προσπάθεια να στηθεί, οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο τους κατάφεραν να αποσπάσουν δεσμεύσεις για ένταξή τους στα ΒΑΕ και το ξεκίνημα διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για


* Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
* Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
* Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
* Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
* Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
* Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
* Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων».


Ιούνιος 2018