Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ Την Πέμπτη 14 Ιούνη με διαδικασίες fast- track ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019-2022. Μέσα στο συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται προαπαιτούμενα για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Προαπαιτούμενα που χτυπούν κι άλλο τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα ενώ προσφέρουν νέα σκανδαλώδη προνόμια στο κεφάλαιο.

Η επόμενη μέρα των μνημονίων περιλαμβάνει:

* Παραμονή όλων των μνημονιακών νόμων, που από κοινού έχουν ψηφίσει σε διάφορες φάσεις, όλα τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, πιο παλιά ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ κλπ).
* Νέες μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα, ένταση της φορολεηλασίας με τη μείωση του αφορολόγητου.
* Προνόμια για το κεφάλαιο (νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές)

Ειδικά για την περιοχή μας το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει παραμονή των καζανιών του θανάτου σε Πέραμα και Κερατσίνι – Δραπετσώνα, ακόμα και αν αλλάξει η χρήση γης! Αυτό έχει να κάνει με την υπερψήφιση του άρθρου 70 του πολυνομοσχεδίου.
Το άρθρο 70 δίνει παράταση για 20 χρόνια στη λειτουργία των Καζανιών του Θανάτου, ακόμα και αν σήμερα χαρακτηρίζονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών ως μη συμβατές. Με το νομοσχέδιο αυτό θωρακίζει ακόμα περισσότερο τα επιχειρηματικά σχέδια που φέρνουν το θάνατο στο Πέραμα και σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα. Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα του Περαμαϊκού λαού, για την άμεση μετεγκατάσταση των Καζανιών του Θανάτου, στα δίκαια αιτήματα του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που διεκδικεί απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Oil One και απαλλοτρίωση του χώρου των Λιπασμάτων και την αξιοποίησή του προς όφελος των λαϊκών αναγκών.
Επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Περιφέρεια ΣΥΡΙΖΑ, Δημοτικές αρχές ΣΥΡΙΖΑ σε Πέραμα και Κερατσίνι- Δραπετσώνα, συνεχίζουν χωρίς έλεος την βρώμικη δουλειά που τους έχει ανατεθεί από το μεγάλο κεφάλαιο! Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο! Μοναδικό κριτήριο τους είναι εάν θα «αυγατίζουν» τα κέρδη των μονοπωλίων.
Στην ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 70 που προκάλεσε το ΚΚΕ, η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ξεχείλιζε από υποκρισία. Υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά και οι κυβερνητικοί βουλευτές Βίτσας- Καμμένος από τη Β’. Καταψήφισαν οι άλλες τρεις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ.
Βγάζει μάτια το παλιό, πασοκικής κοπής κόλπο «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Από τη μια στήριξη της κυβέρνησης και από την άλλη υποκριτική καταψήφιση, για να μπορούν να απευθύνονται και να ξεγελούν τα εργατικά λαϊκά στρώματα του Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ, στην ημερίδα που οργάνωσε ο δήμος Περάματος είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής των δεξαμενών πετρελαιοειδών που η δραστηριότητά τους σχετίζεται με το λιμάνι, δηλαδή της παραμονής όλων των σήμερα ενεργών δεξαμενών, αίτημα που έχει και ο δήμος Περάματος. Άρα η καταψήφισή του ήταν «για τα μάτια του κόσμου». (Είναι ένα θέμα γιατί ο δήμος Περάματος κρύβει την ουσία της τοποθέτησης της βουλευτή Καρακώστα. Είναι προφανές ότι προστατεύει το ΣΥΡΙΖΑ).
Προκαλεί γέλιο η στάση των δημοτικών αρχών σε Πέραμα και Κερατσίνι - Δραπετσώνα να κλείσουν τους δήμους την Πέμπτη 14 Ιούνη σε ένδειξη διαμαρτυρίας όταν:

* Στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που υλοποιεί μια βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική.
* Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας χαιρέτιζε την παραχώρηση ενός μέρους του χώρου των Λιπασμάτων και μιλούσε για κυβέρνηση που θα στήριζε τα αιτήματα των κατοίκων, ενώ τα γεγονότα στήριξης επιχειρηματικού ομίλου που διατηρεί δεξαμενές βοούσαν: 1,5εκατ€ χρηματοδότηση από το κράτος, άδειες λειτουργίας από την κυβέρνηση κ.α.
* Ο δήμος Περάματος μιλά για παραμονή των ενεργών καζανιών και απομάκρυνση μόνο των ανενεργών.
* Ο δήμος Περάματος παζαρεύει την παράδοση του χώρου του Αρμού στην Cosco για δραστηριότητα που συνδέεται με τη νέα προβλήτα πετρελαιοειδών που κατασκευάστηκε.
Κοντά σε όλα αυτά η κυβέρνηση αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες στο Κερατσίνι κατά 14,29%, στο Πέραμα κατά 25%(!), κάτι που θα αποτυπωθεί στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή λέει στο λαό: «σας μολύνουμε και πληρώνετε!». Την ίδια ώρα παραμένουν άθικτες οι αντικειμενικές αξίες σε Ψυχικό, Εκάλη και άλλες συνοικίες του κεφαλαίου.
Όμως ο λαός του Πειραιά είναι πιο δυνατός σήμερα! Διότι απέκτησε νέα πείρα και παρακαταθήκη από τον αγώνα των λιμενεργατών της Cosco στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. Έναν αγώνα που με μαζί με αυτόν των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει κάθε λαϊκός άνθρωπος, τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια, τα μονοπώλια και τους πολιτικούς εκφραστές τους.
Η μάχη των λιμενεργατών απέδειξε ότι σήμερα ο αγώνας μπορεί να γίνεται αποτελεσματικός! Αυτήν την πείρα να αξιοποιήσει ο λαός του Πειραιά και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ τον καλούμε να παλέψει:
* Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα και Κερατσίνι- Δραπετσώνα. Να ανακληθούν οι άδειες της Oil One. Άμεση Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
* Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
* Απαλλοτρίωση του συνόλου των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος των εργαζομένων της περιοχής μας (υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία). Καμιά δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια, καμιά ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση.
* Ούτε σπιθαμή παραχώρησης στα επιχειρηματικά σχέδια του Αρμού. Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής, εδώ και τώρα, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αλιέων και του δημοτικού καταστήματος που χρησιμοποιούν. Να αναπλαστεί ο υπόλοιπος χώρος ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την αναψυχή του, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
* Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
15-6-2018