Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

 

 
Παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης
στη χώρα μας και διεθνώς.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα με στόχο
το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018, 17.00 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ» ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ, ΘΗΒΩΝ 243
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣTo KKE ιδρύθηκε το 1918, ένα χρόνο μετά τη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία.
Το ΚΚΕ, είναι το κόμμα όλων των εργατών. Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων. Παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού, για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία. Να οικοδομήσει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, όπου θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Το ΚΚΕ, είναι "σάρκα από τη σάρκα των εργατών". Είναι η συνειδητή, οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης, που αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα όλων των εργατών, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, καταγωγή. Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης.
Είμαστε ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε όποια χώρα κι αν γίνονται, με οποιοδήποτε πρόσχημα. Τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας τους θεωρούμε κομμάτι της εργατικής τάξης. Μαζί παλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε, που θέλει την εργατική τάξη φτηνή, χωρίς δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου. Που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες σε απάνθρωπους χώρους διαμονής, διαμορφώνοντας κολαστήρια τύπου Μόρια. Παλεύουμε για να ενταχθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην πολιτική και συνδικαλιστική πάλη στην Ελλάδα.
Το ΚΚΕ αποκαλύπτει ότι η «μεταμνημονιακή εποχή» διατηρεί ακέραιο ένα απαράδεκτο αντεργατικό οπλοστάσιο και το αντιπαλεύει.
Το ΚΚΕ είναι απέναντι στα σχέδια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, της βαθύτερης εμπλοκής στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, της συμμετοχής σε πολέμους όπως στη Συρία. Αντιπαλεύει τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, είναι δίπλα
στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Συγκρούεται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.


Καλούμε τους Έλληνες και μετανάστες εργάτες σε οργάνωση της πάλης :


- Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
- Για τη διεκδίκηση - κόντρα στις συμφωνίες των ιμπεριαλιστικών κρατών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ - του δικαιώματος των προσφύγων να πάνε στη χώρα που θέλουν.
- Για τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, όσον καιρό παραμένουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.
- Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που καταληστεύουν, καταδυναστεύουν και μακελεύουν τους λαούς.

Ιδιαίτερα οι γειτονιές του Πειραιά και των γύρο δήμων είναι γειτονιές που φτιάχτηκαν από πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες. Ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να σε ξεριζώνουν από τον τόπο σου, να σε κυνηγάνε, να σε εκμεταλλεύεται το αφεντικό για δουλειά ήλιο με ήλιο.
Ξέρουμε όμως και τι σημαίνει αλληλεγγύη. Τι σημαίνει να έχεις ένα χέρι να πιαστείς, να ακουμπήσεις. Να έχεις κάποιον να εμπιστευτείς. Το ΚΚΕ αταλάντευτα ταγμένο στον προλεταριακό διεθνισμό αντιπαλεύει το μίσος μεταξύ εργατών. Τους φασίστες που χύνουν δηλητήριο και σπέρνουν διχόνοια για τα συμφέροντα των αφεντικών. Μπροστά στους εκμεταλλευτές μας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μόνο πράγματα που μας ενώνουν υπάρχουν.
Όπου και αν δουλεύεις, από όποιο μέρος του κόσμου και αν είσαι ο δρόμος της πάλης για να σταματήσουν οι λίγοι να εκμεταλλεύονται τους πολλούς είναι ένας.
Ο δρόμος που 100 χρόνια τώρα το ΚΚΕ παλεύει, ο δρόμος για τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.
Σ αυτόν τον δρόμο πρέπει να συναντηθούμε όσοι αντικειμενικά έχουμε συμφέρον να παλέψουμε σήμερα, εργάτες, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!!!