Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 23/1/2019


Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Η μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, των εθνικών εκλογών όποτε και αν γίνουν, για μας είναι μια μάχη στην συνολικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Κόμμα ώστε να μπορέσει η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία να δουν πραγματικά μια άσπρη μέρα. Όχι μέσα προφανώς από την διαχείριση του σάπιου συστήματος που ζούμε, που δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο πλέον αλλά με την συνολική ανατροπή του, για να έρθει ο λαός μας στην εξουσία, να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει.


Και στις επερχόμενες εκλογές, όπως ήδη ο σύντροφος Μαρούπας είπε, θα αναμετρηθούν δύο γραμμές, δύο πολιτικές. Η πολιτική που λέει ότι κάποιοι λίγοι θα συνεχίζουν να κερδίζουν πάνω στις πλάτες μας και στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και η πολιτική του ΚΚΕ που παλεύει να συσπειρώσει όσους αντικειμενικά σήμερα πλήττονται από τον καπιταλισμό και έχουν συμφέρον να τον ανατρέψουν. Θα αναμετρηθούν μια πολιτική που λέει ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα και η πολιτική του ΚΚΕ που λέει ότι σήμερα στον τόπο μας υπάρχουν όλα εκείνα τα μέσα, τα εργαλεία, ο πλούτος ώστε ο λαός μας να ευημερεί. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι σήμερα τα εργαλεία αυτά είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που μοναδικό στόχο έχει την κερδοφορία του και όχι την κάλυψη των αναγκών μας, που διαρκώς διευρύνονται.

Το λέμε αυτό γιατί πλέον μπορούν όλοι να βγάλουν ένα βασικό συμπέρασμα. Σήμερα, δεν γίνεται τίποτα στον τόπο μας που να λύνει τα βασικά μας προβλήματα και τα οποία είναι απόρροια αυτή της πολιτικής, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που ζούμε. Από την ανεργία που τσακίζει κόκαλα, ιδιαίτερα στις γειτονιές μας αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία του λαού, την παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, των έργων που επιλέγονται να γίνουν.

Ας δούμε λοιπόν μερικά τέτοια παραδείγματα, που αφορούν την περιοχή μας και αποτυπώνουν ανάγλυφα τα παραπάνω και το πώς όλα αυτά δένονται με την πολιτική που εφαρμόζεται και από την κυβέρνηση, την περιφέρεια αλλά και την δημοτική αρχή.

Ένα μεγάλο θέμα είναι το ζήτημα της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων στην Δραπετσώνα. Για την ιστορία η έκταση αφορά 640 στρέμματα, από τα οποία 82 παραχωρήθηκαν στον δήμο και τα υπόλοιπα 560 ανήκουν σήμερα σε 8 ιδιώτες με κύριο εξ αυτών την εθνική τράπεζα που κατέχει τα 240. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε, έτρεξε άρον άρον να ιδιωτικοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Πέραμα. Την ώρα λοιπόν που το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, από τα μεγαλύτερα σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη, πουλιόταν στο κινεζικό μονοπώλιο της cosco, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να χρυσώσει το χάπι στο λαό παραχώρησε στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας 82 στρέμματα. Για να έχουμε καθαρό, παραχωρήθηκε το 12,8% μόλις, της συνολικής έκτασης. Μια λωρίδα γης περιφερειακά του χώρου από το λιμάνι έως τα καζάνια του Μελησσανίδη. Παραχωρήθηκε δηλαδή το «πεζοδρόμιο» μιας έκτασης, την στιγμή που το master plan της cosco βρίσκεται σε εξέλιξη για την αξιοποίηση του συνόλου του λιμανιού. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η υπόλοιπη έκταση της περιοχής, το κύριο φιλέτο, είναι προς αξιοποίηση όχι προφανώς για τα συμφέροντα του λαού  αλλά για να αναπτυχθεί εκεί είτε ένα ναυτιλιακό cluster, είτε ξενοδοχεία είτε και γω δεν ξέρω τι άλλο, σε αντίθεση με τις ανάγκες μας. Σ αυτούς τους σχεδιασμούς τα γηπεδάκια, ο συναυλιακός χώρος, η παιδική χαρά που είναι ελαφριές κατασκευές και σήμερα είναι αύριο δεν είναι, εξυπηρετούν μια χαρά τον σχεδιασμό τους για την επόμενη μέρα. Δηλαδή από την στιγμή που δεν μπαίνει ζήτημα διεκδίκησης για απαλλοτρίωση του συνόλου του χώρου και απόδοσής του στο λαό, καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι εκεί, πάρα πολύ εύκολα τα επόμενα χρόνια ακόμα και αυτά που σήμερα χρησιμοποιούνται από τον δήμο, αύριο, θα είναι μέρος της δικής τους ανάπτυξης. Που ξέρουμε καλά ότι δεν παίρνει υπόψη τις δικές μας ανάγκες, ότι αποκλείει ακόμα και την πρόσβαση σ αυτούς τους χώρους. Το σχέδιο λοιπόν είναι συγκεκριμένο. Τι έκανε η δημοτική αρχή, εξωραΐζοντας την πολιτική της κυβέρνησης. Χειροκροτούσε τον πρωθυπουργό όταν αυτός έλεγε στη Δραπετσώνα πια θα έχουνε ζωή. Καμία διεκδίκηση, κανένας αγώνας που να βάζει στο επίκεντρο την ουσία σήμερα για αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Σε καμία περίπτωση βέβαια, δεν λέμε ότι οι συναυλίες που γίνονται εκεί, ή μια βόλτα που μπορείς να κάνεις στον όρμο Κράκαρη κακώς γίνονται. Είναι όμως άλλο στην ανάγκη σήμερα του λαού μας για ελεύθερους χώρους, χώρους πολιτισμού και αθλητισμού να παίζεις παιχνίδια συνδιαλλαγής, ωραιοποίησης, εξωραϊσμού μιας πολιτικής που καθημερινά και με όλους τους τρόπους στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία. Και άλλο να παλεύεις για μια πραγματική ουσιαστική λύση ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ως συνέπεια και συνέχεια αυτής της πολιτικής από κυβέρνηση, περιφέρεια, δημοτική αρχή ήταν να φορτωθεί η περιοχή μας τα καζάνια του Μελησσανίδη. Να θυμίσουμε λοιπόν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, που σε καμία περίπτωση δεν παίρνει υπόψη της ούτε τις ανάγκες μας αλλά ούτε και τις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζει, φόρτωσε εκτός των άλλων για 20 χρόνια τις συγκεκριμένες δεξαμενές, με φωτογραφικό άρθρο που πέρασε στη Βουλή, την λειτουργία τους, 70 μέτρα από τα σπίτια μας και τα σχολειά της περιοχής. Μαζί με παχυλή επιδότηση ύψους 1,2 εκ €. Και αντίστοιχα αδειοδότησε 149 νέα καζάνια στην περιοχή του Περάματος. Τάδε έφη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδοιπόρος σ αυτήν τν πολιτική, έδωσε άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών Α κατηγορίας από τον χώρο στη Δραπετσώνα. Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, γνήσιο τέκνο τους, που τότε στηριζόταν από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ δεν έβγαλε κυριολεκτικά άχνα. Όχι απλά για να καταδικάσει το γεγονός, αλλά να βγει μπροστά, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει το λαό ενάντια σ αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη. Άρα δικαίως σήμερα μπορεί να πάρει βραβείο για την εξυπηρέτηση του Μελησσανίδη. Είναι η δημοτική αρχή που μας φόρτωσε τα καζάνια και αυτό πρέπει να το χρεωθεί. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι σήμερα τα καζάνια να «κοσμούν» την περιοχή, η οσμή να πνίγει τους κατοίκους, να αναπνέουμε καρκινογόνα πτητικά αέρια βαρέων μετάλλων που εκλύονται από τις δεξαμενές. Τι έκανε και κάνει η δημοτική αρχή ακόμα και σήμερα; Σιγή ιχθύος. Και μάλιστα πρόταση της ήταν τα οσμόμετρα αλλά και το γελοίο επιχείρημα να κλείνουν οι στρόφιγγες όταν η οσμή είναι έντονη. Η δημοτική αρχή έχει ευθύνες και μείς λέμε ότι είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού της πόλης μας. Σήμερα κανένας από την διοίκηση δεν μιλάει για το πώς θα φύγουν τα καζάνια, με τραγικές συνέπειες ακόμα και για τη ζωή μας, αν ο μη γένοιτο υπάρξει κάποιο ατύχημα στις δεξαμενές.

Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στα πλαίσια του καπιταλισμού, από ΕΕ, κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτική αρχή, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας. Ίσα ίσα όλοι πλην ΚΚΕ όχι απλά δεν την αντιπαλεύουν αλλά την εξωραΐζουν, την αποδέχονται και σε καμία περίπτωση δεν οργανώνουν την πάλη του λαού μας για ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον. Να γιατί το κριτήριο της ψήφου στις εκλογικές μάχες που έρχονται πρέπει να είναι ενιαίο, για ισχυρό ΚΚΕ παντού, που αντιπαλεύει αυτή την πολιτική με κάθε τρόπο, από οποιαδήποτε θέση και αν του δώσει ο λαός. Να γιατί πρέπει η Λαϊκή Συσπείρωση να είναι δημοτική αρχή στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα στις εκλογές που έρχονται.

Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι

Άλλο ένα παράδειγμα για την κανονικότητα όπως λέει η κυβέρνηση μετά το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων, είναι μια σειρά έργα που έχουμε ανάγκη σήμερα και τίποτα από αυτά δεν υλοποιείτε. Αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, αντιπυρική προστασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα ψάχνουμε στον προϋπολογισμό της περιφέρειας Αττικής να βρούμε τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά έργα που θα γινόντουσαν στην περιοχή της Μάνδρας. Αλλά φαίνεται ότι δυστυχώς το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα, ακόμα και μετά από αυτόν τον τραγικό απολογισμό.

Και δημιουργείται το εύλογο ερώτημα. Γιατί δεν γίνονται τέτοια έργα; Η απάντηση δίνεται μέσα από τις μελέτες τις ΕΕ, οι οποίες δίνονται ως οδηγίες στις χώρες μέλη της και προφανώς ακολουθούνται κατά γράμμα από τις κυβερνήσεις. Όλα τα έργα λένε, πρέπει να ακολουθούν τη λογική κόστος – όφελος. Δηλαδή. Πχ αντιπλημμυρικά έργα να γίνουν σε περιοχές όπου σε περίπτωση πλημμύρας οι αποζημιώσεις που θα πρέπει να δοθούν από το κράτος θα είναι μεγάλες. Τέτοιες περιοχές είναι οι βιομηχανικές ή εκεί που υπάρχουν κατοικίες μεγάλης αξίας. Βάζουν δηλαδή στη ζυγαριά από τη μία ανθρώπινες ζωές και από την άλλη το που θα δώσουν τις μικρότερες αποζημιώσεις. Να γιατί δεν γίνονται έργα σε λαϊκές περιοχές αλλά εκεί που το κόστος των αποζημιώσεων θα είναι μεγαλύτερο για το κράτος. Αυτή είναι η ξεδιάντροπη, απάνθρωπη, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες. Να γιατί πρέπει να ενισχυθεί η φωνή του ΚΚΕ που πηγαίνει κόντρα αποκαλύπτοντας αυτήν την πολιτική.

Από την άλλη, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δεν έχει επιλέξιμα έργα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τις εργατικές λαϊκές ανάγκες. Πχ νοσοκομεία, κέντρα υγείας, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, έργα για αντισεισμικό έλεγχο και προστασία. Αυτά τα έργα δεν επιλέγονται γιατί δεν επιφέρουν κέρδος στους ιδιώτες που θα τα υλοποιήσουν. Όμως τα προβλήματα και οι ανάγκες μας είναι εδώ και χρόνο με το χρόνο διευρύνονται. Φοβάσαι να αρρωστήσεις, άσε που χρειάζεσαι και ένα σκασμό λεφτά. Το κέντρο υγείας της Αμφιάλης έκλεισε. Τα κενά στα σχολεία ακόμη και σήμερα είναι εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα. 10.000 παιδιά έμειναν έξω από παιδικούς σταθμούς. Δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια και στο δήμο μας δεν έχει γίνει ποτέ. Στην περιοχή όταν βρέχει, πλημμυρίζει, στην Λ. Δημοκρατίας στο Σκλαβενίτη, τον Αγ Γιώργη, στην Αμφιάλη η Φύσσα  και αλλού και ένα σορό υλικά κατεβαίνουν από το βουνό. Τέτοια έργα που έχει ανάγκη η κάθε γειτονιά, οι κάθε οικογένεια δεν γίνονται. Στον αντίποδα δίνονται λεφτά με την σέσουλα, απαλλοτριώνονται εκτάσεις για να φτιαχτούν πχ δρόμοι που θα εξυπηρετήσουν την γρηγορότερη μεταφορά εμπορευμάτων, βάζοντας την ίδια στιγμή διαρκώς νέα διόδια που τα πληρώνει ο λαός. Ή δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές για να κυκλοφορούν τα σαπάκια τους, θυμίζω το Αγία Ζώνη ΙΙ, που μαύρισε τον Σαρωνικό, τα λιμανάκια των αλιέων στο Κερατσίνι, και την ίδια στιγμή τα λαϊκά σπίτια ξεπαγιάζουν με το πρώτο κρύο από την αδυναμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

Εμείς φίλες και φίλοι ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι από αυτή την πολιτική. Είτε είμαστε στην αντιπολίτευση, είτε έχουμε την ευθύνη της διοίκησης. Θα είμαστε πραγματικό αποκούμπι για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Και αυτό αποδεικνύεται από τους δήμους που ο λαός εξέλεξε τη Λαϊκή Συσπείρωση ως δημοτική αρχή αλλά και από τα πεπραγμένα μας εδώ.

  • Διαρκώς κάνουμε αγώνα καταθέτοντας την πάγια θέση μας για μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία, τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των καταστημάτων και μικρών βιοτεχνιών και την αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Παλεύουμε να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί, να αναβαθμιστούν οι παλαιότεροι ώστε όλα τα παιδιά, τα βρέφη να πηγαίνουν χωρίς κριτήρια σ αυτούς. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αγώνας των φορέων της περιοχής, της λαϊκής συσπείρωσης για τον παιδικό σταθμό της κρώσφηλδ είναι η παραχώρηση στο δήμο για πάντα και όχι για 5+5 χρόνια που συμφώνησε η δημοτική αρχή.
  • Διεκδικούμε να καταργηθούν τα παράβολα στα καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του δήμου. Να δοθεί χρηματοδότηση στα ερασιτεχνικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας.
  • Διεκδικούμε την απαλλοτρίωση όλου του χώρου του πρώην εργοστασίου των λιπασμάτων. Την απόδοσή του στον δήμο και γενναία χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση για την αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
  • Διεκδικούμε την μετεγκατάσταση ΤΩΡΑ του Μελησσανίδη σε περιοχή κατάλληλη για την λειτουργία ενός τέτοιου ρυπογόνου, επιβλαβή για την υγεία των κατοίκων της περιοχής εργοστασίου. Στηρίξαμε όλες τις κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών, του λαού της περιοχής απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.
  • Παλεύουμε για την αξιοποίηση χώρων όπως του νεκροταφείου της Ανάστασης, της ΝΑΦΘΑ, το Καστράκι, του Μελετόπουλου, του κινηματογράφου REX, των πολυκατοικιών στη Δραπετσώνα που παραμένουν ερείπια τόσα χρόνια.
  • Διεκδικούμε κονδύλια και έργα για την αντιπλημμυρική προστασία, την αντισεισμική θωράκιση, την δασοπροστασία με δενδροφύτευση του όρος Αιγάλεω που διαρκώς λεηλατείτε.
  • Την δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, συντήρηση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Κανένα ακίνητο του δήμου να μην δοθεί στο υπερταμείο.
  • Αναδείξαμε την ανάγκη καλύτερης δικτύωσης των συγκοινωνιών της πόλης. Συνολικά των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. Που θα επιτρέπουν στον άνεργο, τον εργάτη, τον συνταξιούχο να μετακινηθεί προς και από τον Πειραιά ή την Αθήνα με ασφάλεια. Φθηνά έως και δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται να στριμώχνεται στα λεωφορεία αφού πρώτα περιμένει 30 και 40 λεπτά στη στάση.

Το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την λαϊκή συσπείρωση, ήταν πλάι στους εργαζόμενους του δήμου στις διεκδικήσεις τους για καλύτερους μισθούς, συνθήκες εργασίας, για τα μέτρα ατομικής τους προστασίας. Αλλά και μαζί με τους συμβασιούχους για την μονιμοποίησή τους, ώστε να μπει τέλος στον Γολγοθά που αντιμετωπίζουν, στην κοροϊδία από την κυβέρνηση, την δημοτική αρχή, σήμερα έχεις μεροκάματο αύριο δεν μας νοιάζει αν θα έχεις να πας ένα κομμάτι ψωμί στο σπίτι σου.

  • Σταθήκαμε πλάι στον παλικαρίσιο αγώνα των εργατών της cosco για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που ήδη μετράει ελπιδοφόρα αποτελέσματα μιας και εντάχθηκαν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Παλέψαμε να μην κλείσει το κέντρο υγείας της Αμφιάλης. Και κάνουμε γνωστό ότι το νέο κέντρο υγείας που θα γίνει στο Ικόνιο, η χρηματοδότησή του τελειώνει με το πέρας των χρημάτων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Μετά ποιος θα αναλάβει την λειτουργία του; Μήπως ιδιώτης ή θα καταλήξει μια νέα ΝΑΦΘΑ.
  • Αλλά και συνολικότερα
  • Παντού η Λαϊκή Συσπείρωση, με ψηφίσματα και αποφάσεις όπου είναι διοίκηση, καταδικάσαμε τα μνημόνια, τα μέτρα σε βάρος του λαού.
  • Αντιταχθήκαμε στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Στο κόψιμο ρευμάτων σε λαϊκά σπίτια.
  • Δεν παραδώσαμε τα αποθεματικά των δήμων.
  • Αντιταχθήκαμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς τους δήμους πάνω από 500 ευρώ, καταθέτοντας μαζί με άλλους 9 δήμους τροπολογία στη βουλή. Αλλά βέβαια η κυβέρνηση δεν την έκανε δεκτή.
  • Πήραμε πρωτοβουλίες για την παιδεία, την υγεία.
  • Καταγγείλαμε τον νόμο λαιμητόμο που κόβει τις συντάξεις, κάτι που η δημοτική αρχή στο Κερατσίνι βέβαια αρνήθηκε να κάνει.
  • Εκφράσαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες στο Μάτι και την Μάνδρα.
  • Αλλά και στους πρόσφυγες που βρίσκονται στις γειτονιές μας, χτυπημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι

Δεν είναι μόνο η δημοτική αρχή που στηρίζεται πάλι, όχι τυχαία λέμε εμείς από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις που φτιάχτηκαν το τελευταίο διάστημα, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των κατοίκων και των εργαζομένων του δήμου. Και το λέμε αυτό γιατί με όποιον μανδύα κατέβουν είτε του ανεξάρτητου είτε του εξαρτημένου, η πολιτική τους βούληση, οι θέσεις που εκφράζουν με όποια απόχρωση, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου. Συζητάνε για δημιουργία ναυτιλιακού κέντρου στο χώρο των λιπασμάτων. Είναι υπέρμαχοι της φορομπηχτικής πολιτικής των δήμων που λέει ότι για να έχεις έσοδα την ώρα που η κυβέρνηση μειώνει την χρηματοδότηση προς τους δήμους, πρέπει να βάλεις τέλη, φόρους, να διαχειριστείς τον ΕΝΦΙΑ και τα κόκκινα δάνεια. Να κάνεις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα αλλά και να ιδιωτικοποιήσεις δομές ώστε να μπορέσεις να τις λειτουργήσεις. Είναι υπέρ των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Υποστηρίζουν την λογική ο ρυπαίνων πληρώνει άρα μπορεί και ο Μελησσανίδης να υπάρχει άμα καταβάλει αντίτιμο. Όλοι απεχθάνονται την διεκδίκηση, την οργάνωση της πάλης του λαού για την κάλυψη των αναγκών μας. Βάζουν εμπόδια ωραιοποιώντας αυτή την πολιτική, εγκλωβίζοντας συνειδήσεις στα όρια αυτού του συστήματος.

Σήμερα, ο λαός μας χρειάζεται να βγει στο προσκήνιο. Να οργανώσει την πάλη του για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Την ανεργία, την παιδεία, την υγεία, την ανάγκη για πολιτισμό, αθλητισμό, ελεύθερο χρόνο.

Μόνο το ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του παντού, στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, είναι εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας. Μόνο με την Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του δήμου, με ενισχυμένα ποσοστά παντού σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες τις χώρας, μπορεί να μπει φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα που ΕΕ, κυβέρνηση ετοιμάζουν για το λαό. Μόνο με δυνατό κίνημα και αγώνα μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, έχουμε πολλή όρεξη για δουλειά για τα δύσκολα που είναι μπροστά μας. Με αισιοδοξία, ταξικό πείσμα, βήμα το βήμα, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Καλή δύναμη!