Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑ


24/1/2019

Δήλωση των υποψηφίων δημάρχων των δήμων της Α’ και Β’ Πειραιά με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης


Η κατάσταση στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι τραγική. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο οξυμένη κατά τη διάρκεια των εφημεριών, καθώς δεκάδες ασθενείς είναι αναγκασμένοι να νοσηλεύονται σε ράντζα.
Το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Απευθύνεται σε πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους σε κάθε γενική εφημερία, δηλαδή κάθε 4 μέρες (Δυτική Αθήνα, Πειραιάς, νησιά Αιγαίου).
Η πολιτική του κεφαλαίου που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι πολιτική που βάζει τις ανάγκες της υγείας του λαού στην κλίνη του Προκρούστη, των αναγκών του κεφαλαίου για κερδοφορία. Είναι έκφραση της εμπορευματοποιημένης Υγείας, της πολιτικής που θεωρεί την Υγεία του λαού "κόστος".
Οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι μεγάλες καθυστερήσεις για να κλείσει κανείς ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία και άλλα πολλά, αντικειμενικά σπρώχνουν τους ασθενείς στην ιδιωτική Υγεία και τους επιχειρηματικούς ομίλους, να θησαυρίζουν στο χώρο.
Το "πλημμύρισμα" του νοσοκομείου με ράντζα και φορεία στους διαδρόμους, κυρίως των παθολογικών και καρδιολογικών κλινικών, δεκάδες διασωληνωμένοι σε κλινικές και ορόφους, αναδεικνύουν τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και κανιβαλικές συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς με εντατικοποίηση της εργασίας, στέρηση αδειών και ρεπό, συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, που προστίθενται στη μισθολογική εξαθλίωση, στην περικοπή εφημεριών και υπερωριών, στις απλήρωτες βάρδιες.
Ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός, για τον οποίο καμαρώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει μείωση δαπανών για τα νοσοκομεία, κάτι που δείχνει ότι η επόμενη μέρα των μνημονίων θα είναι «μαύρη» και για την υγεία του λαού.
Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν αφορά μόνο το Κρατικό, αλλά όλα τα νοσοκομεία, παρά τις διαφοροποιήσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·      Κέντρα Υγείας που να διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, δημόσιας υγείας, κατ' οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες (προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων), οδοντιατρεία, φαρμακεία. Με στελέχωση από γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων.
·      Πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις. Να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, την πλήρη καταγραφή, τη συστηματική και εξειδικευμένη παρακολούθηση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη δευτερογενή πρόληψη πρόσθετων κινδύνων ασθενειών από χρόνια νοσήματα.
·      Διορισμοί προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, στο Κρατικό νοσοκομείο για να καλυφθούν τα κενά και να σταματήσει η απαράδεκτη εικόνα με τα ράντζα και τα φορεία

Οι εργαζόμενοι και ο λαός να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους και τις Λαϊκές επιτροπές να διεκδικήσουν λύσεις εδώ και τώρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να καταδικάσουν και με την πάλη τους και με την ψήφο τους το σημερινό χάλι, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην υγεία.
Να μαυρίσουν την κυβερνητική πολιτική, αλλά και τους εκφραστές της σε περιφέρεια και δήμους, που δεν κάνουν τίποτα για την υγεία του λαού.



Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Πειραιά: Μανωλάκου Διαμάντω
Νίκαιας- Ρέντη: Κατηφές Παναγιώτης
Κορυδαλλού: Παπουτσιδάκη Ελευθερία
Κερατσινίου –Δραπετσώνας: Καλαμαράς Γιώργος
Περάματος: Βατίστας Βασίλης
Σαλαμίνας: Παπαελευθερίου Μαρία
Αίγινας:   Ηλίας Παναγιώτης