Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Κ.Ο. Κερατσινίου-Δραπετσώνας του ΚΚΕ με θέμα 
«ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ - σε Δήμους και Περιφέρεια -
 ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ».

 Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέδειξε ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ενιαία τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, που καθορίζουν το μέλλον και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων. Ο λαός πρέπει να αναλογιστεί τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει όλους τους τομείς της ζωής μας, που παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη» δεν πρόκειται να παρθεί πίσω ούτε μισή διάταξη από τα μνημόνια και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Η ανάπτυξη είναι ταξική, είναι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο και μισθοί και συντάξεις πείνας, ημιαπασχόληση, ανεργία και τσακισμένα συλλογικά δικαιώματα για την εργατική τάξη.
Αυτή η πολιτική είναι η κατευθυντήριος γραμμή και στους δήμους και τις περιφέρειες. Ο Γιώργος Καλαμαράς, επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα, τόνισε στην ομιλία του πως η αντιλαϊκή γραμμή ασκείται ενιαία: από την ΕΕ και την κυβέρνηση της χώρας, στους δήμους και τις περιφέρειες. Οι λαϊκές ανάγκες θυσιάζονται στο βωμό της λογικής κόστους-οφέλους, δηλαδή υλοποιούνται μόνο εκείνα τα έργα που θα αποδώσουν κέρδος, κι όχι αυτά που έχουμε ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, οι παιδικοί σταθμοί, οι χώροι αναψυχής και αθλητισμού, τα αυξημένα δημοτικά τέλη κ..α . Η Δημοτική Αρχή του Χ.Βρεττάκου που στηρίζεται και στηρίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρμαχος όλων των παραπάνω, όπως και της φορομπηχτικής πολιτικής που ασκούν οι δήμοι, των ελαστικών μορφών απασχόλησης στο δήμο, όπως και της λειτουργίας και επέκτασης των καζανιών του Μελισανίδη, που πολύ έντεχνα προσπάθησε να κρύψει ότι «χωράει» κι  η ρυπογόνα βιομηχανία στην περιοχή μας, αρκεί να πληρώνει!
 Γι’ αυτό χρειάζεται να δυναμώσει η φωνή της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, που εκφράζεται καθαρά μόνο από το ΚΚΕ. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ψήφος αγώνα, είτε από θέση διοίκησης είτε από θέση αντιπολίτευσης, είναι μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι ψήφος ενίσχυσης στην πάλη για άμεσες κατακτήσεις, για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις την έκφραση των λαϊκών διεκδικήσεων, μέχρι την οριστική κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος, μέχρι την νίκη του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.


Κερατσίνι
28/1/2019