Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019


ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ


Το Υπερταμείο είναι ταμείο ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπεται στο τρίτο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το ψήφισε μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Περιλαμβάνει λιμάνια, αεροδρόμια, πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και εκτάσεις όπως το Ελληνικό.

Ανάμεσα στα 10.199 ακίνητα και εκτάσεις περιλαμβάνονται και 50 ακίνητα και εκτάσεις του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Πρόκειται για σχολεία όπως το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, το 2ο Γυμνάσιο - 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου, το 8ο, 12ο, 24ο Δημοτικά σχολεία, το 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία κ.α. Στη λίστα του υπερταμείου βρίσκονται επίσης τμήμα του Σελεπίτσαρι, οι Σιταποθήκες, το κλειστό γυμναστήριο Δραπετσώνας (Κασιμάτης), η περιοχή του Καστρακίου με την περιοχή της Ανάπλασης, του «Απρόοπτου» και της πλατείας, η παραλιακή Μετόπη Δραπετσώνας, παιδικές χαρές και άλλοι χώροι.

Και με αυτό τον τρόπο φορτώνει στις πλάτες του λαού το χρέος το οποίο δεν δημιούργησαν και δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, παραδίδοντας σαν εγγύηση για την αποπληρωμή του, σχολεία, παιδικές χαρές, πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις, δασικές εκτάσεις και άλλους χώρους που κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με αγώνες από το λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ -
ΕΝΟΧΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΝΔ

 Η δημοτική αρχή, που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το ξέπλυμα της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, επέλεξε να θάψει κυριολεκτικά το ζήτημα για να αφήσει ανενόχλητη την κυβέρνηση να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της. Το θράσος της, όσο και αν περισσεύει με επιθέσεις απέναντι σε μαζικούς φορείς και το ΚΚΕ, δεν την αθωώνει, απλά επιβεβαιώνει την ενοχή της.

Οι δηλώσεις βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε επίθεση στις κινητοποιήσεις μαθητών και φορέων, ενισχύουν την ανησυχία μας. Σκόπιμα κρύβει την αλήθεια, τη λέει μισή. Δηλαδή λέει ότι αυτοί οι χώροι εξαιρούνται από τη μεταβίβαση, δηλαδή το άμεσο ξεπούλημα, αλλά δε λέει ότι παραμένουν στο Υπερταμείο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον.

Ο υποψήφιος της ΝΔ στο δήμο σηκώνει φασαρία για το θέμα, όχι από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και των λαϊκών αναγκών. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την ιδέα του Υπερταμείου, συμφωνεί, τη δημιουργία του οποίου την έχει ψηφίσει η ΝΔ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην αμφισβήτηση όλων όσων κατέκτησε με τους αγώνες του. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ενισχυθεί ο αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην εκποίηση της δημόσια περιουσίας, για να δυναμώσει η διεκδίκηση που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και των παιδιών του για ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές, για χώρους με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, που θα καλύπτουν τις διευρυμένες λαϊκές  ανάγκες σε μόρφωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό, πολιτισμό. 


ΚΟ Κερατσινίου- Δραπετσώνας του ΚΚΕ
Φλεβάρης 2019