Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020



    Γυναικείος Σύλλογος Κερατσινίου - Δραπετσώνας
                            "Η ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" (μέλος ΟΓΕ)
            Σμύρνης 24, Ταμπούρια
6938986120, 6978699141

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Ο Σύλλογος Γυναικών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Η Στοργή του Παιδιού» καλεί την κυβέρνηση, την περιφέρεια και την δημοτική αρχή να κάνει ΚΑΘΕ ενέργεια που απαιτείται για την προστασία μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Είναι επιτακτική ανάγκη χωρίς καμία καθυστέρηση :
-     Το παράρτημα του Τζανείου, όπως και το ΙΚΑ Δραπετσώνας να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όσοι ήδη εργάζονται εκεί με ελαστικές σχέσεις. Μόνο με την στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και θα μπορεί όποιος δημότης χρειάζεται να κάνει τα διαγνωστικά τεστ δωρεάν.
-     Να εξεταστεί αν μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλιού Δημαρχείου Δραπετσώνας για τις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν. Πρόκειται για χώρο ανακαινισμένο που μένει αναξιοποίητος.
-     Να πάρει η δημοτική αρχή κάθε μέτρο υγιεινής και πρόληψης, ώστε όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, να είναι απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά μας. Αυτό σημαίνει είδη απολύμανσης αλλά και προφύλαξης δωρεάν για τα συνεργεία καθαρισμού.
-     Να πυκνώσουν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 832 και 833 ώστε να μην συνωστίζονται οι εργαζόμενοι που τις χρησιμοποιούν.

Τα αναγκαία μέτρα ατομικής προστασίας που πρέπει ο καθένας να λάβει δεν μπορούν να κρύψουν τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε αναλώσιμα, τις ελλείψεις σε είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια και δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μας υποχρεώνει να ψάχνουμε μόνοι μας να βρούμε μάσκες και αντισηπτικά, να τα πληρώνουμε αδρά για να φουσκώνουν οι τσέπες των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων.
Η πρόληψη δεν μπορεί να περιορίζεται, όπως προβάλλει η κυβέρνηση, στην ατομική ευθύνη και την απομόνωση, που είναι αναγκαία για τη μη διασπορά του ιού.

Ταυτόχρονα, καλούμε τις γυναίκες και τον εργατόκοσμο της πόλης μας να παλέψει ώστε να μην φορτωθούν στην πλάτη των εργαζομένων οι συνέπειες της επιδημίας, την ίδια ώρα που οι μεγαλέμποροι κι οι βιομήχανοι θα διευκολύνονται. Έχουμε ήδη πληρώσει τα πάντα με εισφορές, φόρους κλπ!
Ούτε σκέψη για κατάργηση του ωραρίου στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ της πόλης! Θα μας βρουν μπροστά τους! Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς κι οι οικογένειες μας την επιδημία!
Απαιτούμε :
- Καμία απόλυση.
- Να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: σε όσες εργαζόμενες νοσούν προκειμένου να αναρρώσουν, σε όσες εργαζόμενες αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους ως έκτακτο μέτρο πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού. Σε όσες εργαζόμενες καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας, σε όσες εργαζόμενες καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.
- Να δοθεί επίδομα ανεργίας στο ύψος του 80% του βασικού μισθού στους εργαζόμενους και εργαζόμενες των επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους, στις εποχικές εργαζόμενες στον Τουρισμό, τις Μεταφορές κ.λπ., Στους εργαζόμενους και εργαζόμενες των επιχειρήσεων που κλείνουν, να δοθεί το επίδομα έκτακτης ανάγκης, ύψους 715,68 ευρώ για τις επόμενες 45 μέρες.
-  Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα στις αυτοαπασχολούμενες με εισόδημα έως 12.000 αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας. Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες μητέρες.
Οι αυτοαπασχολούμενες με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ: α) να απαλλαγούν από την καταβολή εισφορών για την ατομική τους ασφάλιση για το επόμενο 4μηνο, χωρίς απώλεια των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, β) να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουν οι ίδιοι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές συνέπειες που ήδη αυξάνονται.
- Να δοθεί άμεσα, ως έκτακτη ενίσχυση, 13η σύνταξη σε όλους τις συνταξιούχους.
- Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και νερού».
Το Δ.Σ. της Στοργής του Παιδιού