Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις, δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015. Καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη στις 13 Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι’ αυτούς φαίνεται θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονοι των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση αλλά και το διορισμένο από αυτήν γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπει τη συνέχιση αυτής της δίωξης, είναι πολύ μεγάλες.

Η απόφασή αυτή του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί, ιδιαίτερα τώρα, που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες, τα δολοφονικά χτυπήματα στα μέλη του ΠΑΜΕ, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τα γεγονότα στο σχολείου του νέου Ικονίου και τα πολλά ακόμα στοιχεία για την εγκληματική της δράση που καθημερινά βγαίνουν στο φως. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από την ίδια τη ναζιστική θεωρία την οποία πιστεύει. Απορρέει από τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, μελών του εργατικού κινήματος.

Ο λαός της πόλης μας, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα.

Το παραπάνω ψήφισμα δεν έγινε δεκτό από την δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Αντίθετα κατατέθηκε ψήφισμα της διοίκησης, στο οποίο συμφώνησαν ΟΛΟΙ οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ακόμα και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ποια η μόνη και ουσιαστική όμως διαφορά των δύο ψηφισμάτων πέρα από την καταδίκη της δίωξης του Κομμουνιστή δημάρχου, επειδή δεν έδωσε χώρο στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής;

Το ψήφισμα της διοίκησης αθωώνει χαρακτηριστικά την κυβέρνηση και τις ευθύνες που έχει από την συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου, καλώντας την να νομοθετήσει επιτέλους (μετά από δύο χρόνια!!!), το σταμάτημα τέτοιων διώξεων.

Το απόσπασμα έχει ως εξής: “η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί δεν έχει νομοθετήσει ακόμα το σταμάτημα των διώξεων Δημάρχων που υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα και τις Δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες και την καλούμε να το κάνει τώρα”.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η κυβέρνηση που πηγαίνει “ταξιδάκια” μαζί με υπόδικους χρυσαυγίτες, που στελέχη της κάνουν λόγω για μια χρήσιμη δημοκρατική χρυσή αυγή, που σε τελική ανάλυση στηρίζει ένα σύστημα το οποίο καλλιεργεί και θρέφει τον φασισμό και τον ναζισμό, θα έκανε το οτιδήποτε για να σταματήσει τέτοιες διώξεις.

Τέρμα πια η κοροϊδία.

Καλούμε το λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, να απομονώσει τους εγκληματίες, ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Να βγάλει τα συμπεράσματά του για την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή που συνεχίζει να στηρίζει με όλους τους τρόπους την κυβερνητική πολιτική, βγάζοντας την λάδι. Να καταδικάσει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας.