Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο στον ΠΕΙΡΑΙΑ στις 10.30 στην Πλ. Καραϊσκάκη Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!



Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες,
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει σε νέα μέτρα. Θέλουν τον λαό συνένοχο. Προωθούν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες.
Στον Πειραιά σχεδιάζουν την εφαρμογή ειδικής οικονομικής ζώνης, που σημαίνει ακόμη πιο άγρια εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους και νέο φορολογικό παράδεισο για τα αφεντικά. Έχουμε πείρα από τις «θυσίες» για την ανάκαμψη της οικονομίας. Τρομοκρατία, εντατικοποίηση, απληρωσιά, απολύσεις, 2μηνη, 5μηνη, 8μηνη εργασία και μετά πάλι ανεργία.
Ιδιαίτερα τα τελευταία όπως και τα προηγούμενα χρόνια και στις συνοικίες του Πειραιά, βιώνουμε τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως τους ναυτεργάτες, της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, των κατασκευών, του εμπορίου και του τουρισμού. Τα ταξικά συνδικάτα στους κλάδους αυτούς δείχνουν τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, όπως οι κινητοποιήσεις για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. στο μέταλλο, η εννιαήμερη απεργία των ναυτεργατών ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβρη, η πάλη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Κλιμακώνουμε με απεργιακό αγώνα στην επίθεση κεφαλαίου και εργοδοσίας.
Τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ έχουμε αναλάβει μεγάλες ευθύνες για την οργάνωση της εργατικής και λαϊκής αντίστασης, για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ιδιαίτερα εδώ στον Πειραιά όπου ο αρνητικός συσχετισμός στο Εργατικό Κέντρο με την πλειοψηφία των δυνάμεων ΕΠΑΣΚ (ΠΑΣΚΕ), ΕΔΑΣ (ΔΑΚΕ), Ενωτική Ριζοσπαστική Συνεργασία (ΜΕΤΑ), Ταξική Εργατική Συσπείρωση, το κρατούν σε αδράνεια.
Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.
Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι πύραυλοι προς την Συρία εκτοξεύτηκαν από το ελληνικό FIR. Επιπλέον σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα. Δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη
Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Απαιτούμε:
√ Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
√ Δε θα αφήσουμε το λιμάνι του Πειραιά να γίνει σταθμός εφοδιασμού της “πολεμικής εξόρμησης” των πλοίων του ΝΑΤΟ. Ούτε Γη ούτε Νερό στους Φονιάδες του Λαού
√ Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
√ Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
√ Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
√ Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά,
την εργατική αλληλεγγύη!
Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
1)Συνδικάτο μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, 2)ΠΕΜΕΝ, 3)ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, 4)Σωματείο Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας, 5)Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας, 6)Σωματείο Καθαριστών Σχολείων, 7)Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, 8)Σύνδεσμος Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδ. Επιχειρήσεων Πειραιά, 9)Σωματείο Οδηγών Αττικής Βοιωτίας, 10)Σωματείο εργαζομένων στην κατασκευή του Αττικό Μετρό, 11)Ένωση Μαγείρων ΕΝ, 12)Παράρτημα Πειραιά Λογιστών, 13)Παράρτημα Πειραιά Επισιτισμού, 14)Παράρτημα Πειραιά Οικοδόμων. 

Πειραιάς, Απρίλης 2017