Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Α.Ε. - πρώην Κ.Ε.Κ. Α.Ε.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις δημοτικές επιχειρήσεις δεν είναι καινούρια. Η θέση μας είναι ενάντια στην δημιουργία, λειτουργία, την επέκταση τέτοιων επιχειρήσεων. Αγαθά όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός να είναι δωρεάν για τους πολίτες. Οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καμία εκχώρηση της περιουσίας του δήμου. Σε αντίθεση με την δημοτική αρχή.
Η θέση μας είναι ενάντια στις δημοτικές επιχειρήσεις, γιατί πιστεύουμε και η ιστορία έχει αποδείξει, το που βγάζει ο δρόμος αυτός. Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, ανταποδοτικότητα, λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ελαστικές σχέσεις εργασίας του χειρίστου είδους. Δούρειος ίππος δηλαδή για να χτυπηθούν σειρά είτε εργασιακών δικαιωμάτων, είτε υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν για τον κόσμο, πχ τώρα να πρέπει να πληρώσεις από 120€ το χρόνο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΔΗΚΕΠΑ. Ενώ για χρόνια ο κόσμος στο Κερατσίνι απολάμβανε το αγαθό που λέγεται πολιτισμός-αθλητισμός, δωρεάν, με όλες τις προεκτάσεις του, μουσική, θέατρο, ζωγραφική, αθλητικά τμήματα κα, τι έγινε, δημιουργήθηκε μια δημοτική επιχείρηση, που λειτουργούσε αποκλειστικά με κριτήριο προφανώς το κέρδος και προσέξτε δεν αναφέρομαι στην δουλειά που γινόταν από τους δασκάλους και το υπόλοιπο προσωπικό, οι εργαζόμενοι, έκαναν την δουλειά τους. Αναφερόμαστε στην πολιτική θέση που λέει να φτιαχτεί μια επιχείρηση δημοτική, που αυτόματα σημαίνει ότι μπαίνει το ζήτημα του νόμου της αγοράς. Αφαιρώντας το δικαίωμα στη συμμετοχή όλων, εφόσον πρέπει να βάλω το χέρι στην τσέπη. Την πρόσληψη προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μια σειρά ζητήματα που βγήκαν στην πορεία και δεν είναι της παρούσης.
Αυτά γίνανε γιατί ή μια δημοτική αρχή έχει πολιτική που πάει κόντρα σε όλα αυτά, ή έχει πολιτική που προωθεί ακόμα περισσότερο αυτή την πολιτική.
Και να θυμίσουμε ότι όταν αναλάβατε, εσείς ήσασταν που λέγατε ότι δεν θέλετε το ΚΕΚ, πρέπει να κλείσει κα. Και είστε οι ίδιοι που σήμερα το έχετε γιγαντώσει, εκχωρώντας την κινητή και ακίνητη