Κυριακή 24 Ιουνίου 2018




Καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) – περιφέρεια (ΣΥΡΙΖΑ) – δημοτική αρχή ( ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ).
Στο τελευταίο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019-2022, περιλαμβάνονται προαπαιτούμενα για την συμφωνία της κυβέρνησης με του δανειστές. Μέτρα που έρχονται να προστεθούν στους πάνω από 800 εφαρμοστικούς νόμους που αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει με χέρια και πόδια.
Στην επόμενη μέρα των μνημονιακών νόμων περιλαμβάνονται η παραμονή όλων των προηγούμενων, νέες μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα. Νέα φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου. Αύξηση στις αντικειμενικές αξίες που θα επιφέρει αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Νέες ιδιωτικοποιήσεις. Την ίδια στιγμή προσφέρονται νέα προνόμια για το κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές.
Ξεδιάντροπα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τις ζωές και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής ψήφισε την παραμονή των καζανιών του θανάτου σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα και Πέραμα. Το άρθρο 70 δίνει παράταση για 20 χρόνια στη λειτουργία των καζανιών ακόμα και αν σήμερα χαρακτηρίζονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών ως μη συμβατές, θωρακίζοντας ακόμα περισσότερο τα επιχειρηματικά κέρδη του καπιταλιστή Μελισσανίδη.
Η περιφέρεια Αττικής, χέρι χέρι με την δημοτική αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας έχουν τεράστιες ευθύνες για τον εξωραϊσμό της πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει σήμερα σαν αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εξέλιξη και την παραμονή των καζανιών δίπλα στα σπίτια και τα σχολειά μας.
Καμία εμπιστοσύνη σ αυτούς που μέχρι σήμερα δεν τόλμησαν να αρθρώσουν λέξη για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, μια πολιτική που εξαθλιώνει την εργατική τάξη, που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό μας. Καμία εμπιστοσύνη σ αυτούς που τρία χρόνια τώρα αβαντάρουν αυτήν την κυβέρνηση. Καμία εμπιστοσύνη σ αυτούς που χειροκροτούσαν τον πρωθυπουργό την ώρα που ιδιωτικοποιούσε το λιμάνι, ξεπληρώνοντας τα γραμμάτια στήριξης της στις προηγούμενες εκλογές.
 Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που το 2015 αρνιόντουσαν να υπερψηφίσουν την ανάκληση των αδειών των καζανιών και τώρα σέρνονται σε κινητοποιήσεις.
Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως εδώ και τόσα χρόνια μέσα από τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής μας που οργανώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, θα είναι μαζί με το λαό για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Απαιτούμε:
* Έξω τα καζάνια του θανάτου. Να ανακληθούν οι άδειες της Oil One. Άμεση Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον, να παρθεί πίσω το άρθρο 70 του Μεσοπρόθεσμου.
* Απαλλοτρίωση του συνόλου των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος των εργαζομένων της περιοχής μας (υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία). Καμιά δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια, καμιά ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση.

Κερατσίνι 21/6/201