Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πρόταση ψηφίσματος αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των εργατών στην cosco από την λαϊκή συσπείρωση, όπου καταψήφισε η πλειοψηφία της διοίκησης του δήμου.


ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του, στο δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της COSCO.
Πρόκειται για έναν δίκαιο αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης, καμία μορφή ελαστικής εργασίας -  πλήρη απασχόληση για όλους, ενιαία Επιτροπή υγείας και ασφάλειας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, μόνιμη πενταμελής πόστα.
Οι τρεις πρώτες μέρες έμπρακτης αλληλεγγύης από σωματεία, φορείς και απλό κόσμο αλλά κυρίως η μαζική συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ με τις οικογένειές τους, έσπασαν στην πράξη την κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία. 
Το ίδιο συνέβη και με την απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά, το οποίο αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει ενισχύσει η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.
Στο λιμάνι της κερδοφορίας η κανονικότητα που πλασάρουν είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτήν την κανονικότητα υπερασπίζεται και η σημερινή κυβέρνηση. Οι τρομοκρατικές πρακτικές της COSCO και του ΟΛΠ, οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, οι απειλές, οι δικαστικές αποφάσεις «καρμπόν» ξεμπρόστιασαν τα παραμύθια της κυβέρνησης για δήθεν επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. 
Η απάντηση βρίσκεται στον ταξικό αγώνα των εργαζομένων, την αλληλεγγύη, την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, ενάντια στην κερδοφορία των μονοπωλίων.