Δευτέρα 27 Μαΐου 2019


                     
               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ευχαριστούμε όλους όσους έδωσαν την μάχη των εκλογών δίπλα μας, όλους όσους στήριξαν με την 
ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση. 
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που μας έδωσαν την πρώτη τους ψήφο. Δώσαμε μια πολιτική μάχη που αφήνει παρακαταθήκη τους εκατοντάδες νεολαίους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή.
Συζητήσαμε με όλους εσάς για τις εξελίξεις σήμερα, την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και το πώς οι κατευθύνσεις αυτές εξειδικεύονται στα ζητήματα της τοπικής διοίκησης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές που έχουμε πλέον μπροστά μας, θα συνεχίσει να χτυπά με την πολιτική της όλες τις πλευρές της ζωής μας. Ο δρόμος που λέει κέρδη για τους λίγους, φτώχεια για τους πολλούς θα συνεχίσει την πορεία του όσο ο λαός μας δεν βάζει φρένο και εμπόδια για να τον ανατρέψει. 


Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ακόμα πιο πεισμωμένους. 

Η υποχώρηση της ναζιστικής εγκληματικής Χ.Α. σε ψήφους και ποσοστά καταρχήν είναι ένα θετικό βήμα που πρέπει να συνεχιστεί και στις επόμενες εκλογές, στη συνολικότερη διαδικασία αναμόρφωσης του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου. Έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για τον απεγκλωβισμό συνειδήσεων από την κυρίαρχη λογική της δικομματικής εναλλαγής χωρίς να έχει ο λαός μας να περιμένει τίποτα από αυτήν.
Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, αποτυπώνει το κύριο διακύβευμα που από την αρχή είχαμε θέσει. Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στηρίχτηκε από χιλιάδες Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες, γιατί ακριβώς δεν θέλουμε δημοτική αρχή χειροκροτητή, κλακαδόρο, εξωραϊστή των κυβερνήσεων. Θέλουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή αγωνιστική που να παλεύει ενάντια στις πολιτικές που χτυπούν τα λαϊκά συμφέροντα, ενάντια στην ΕΕ και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου που εκφράζονται στην περιοχής μας. Αυτό κάναμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε από σήμερα κιολας με την δύναμη που μας έδωσε ο λαός της περιοχής. Έτσι θα επιστρέψουμε την εμπιστοσύνη όσων ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και αυτών που δεν το έκαναν.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην δύναμη του λαού, που είναι ο μόνος που έχει την δυνατότητα να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις. 
Αντίθετα δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι ως ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και οι δύο διεκδικητές της ερχόμενης Κυριακής, γι αυτό και εκφράζουμε την αντίθεσή μας με άκυρο ή λευκό στην κάλπη. 
Έχουμε μπροστά μας μεγάλες μάχες να δώσουμε.

Η επόμενη μέρα βρίσκει εδώ όλα εκείνα που και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου συζητήσαμε με όλους εσάς. Κλείσιμο και μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου, απαλλοτρίωση των 640 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων, μείωση δημοτικών τελών, αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, διεκδίκηση έργων που έχει ανάγκη η πόλη μας αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, παιδικούς σταθμούς πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά κ.ο.κ.
Είναι ευθύνη και χρέος μας, να συνεχίσουμε την οργάνωση της πάλης του λαού απέναντι σε όποιον σήμερα με τις πολιτικές που εφαρμόζει δεν έχει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Βάζουμε μπροστά, στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης τις σύγχρονες, εργατικές λαϊκές ανάγκες. Ετοιμάζουμε την αντεπίθεση σαρώνοντας όποιον σταθεί εμπόδιο, γιατί δεν μας αξίζει η μισή ζωή που μας ετοιμάζουν ΕΕ, κυβερνήσεις και τοπική διοίκηση. 

Συνεχίζουμε αποφασιστικά, δυναμικά. 
Αντλούμε δύναμη και ορμή από το δίκιο μας, από την ζωή που μας αξίζει και θέλουμε να ζήσουμε.
Το επόμενο μήνυμα που θα στείλουμε να είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Αυτό που τρέμουν είναι ένα δυνατό ΚΚΕ γιατί ξέρουν ότι είναι το μόνο Κόμμα που εναντιώνεται στα σχέδια τους, που οργανώνει την πάλη του γίγαντα λαού για να τους ανατρέψει. 

Καλή δύναμη σε όλους, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

                                                                                                                         Κερατσίνι, 27/5/2019