Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κερατσίνι, 19/11/2020

Για τα κρούσματα στην υπηρεσία καθαριότητας

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώνεται δυστυχώς η έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Τα 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα στον τομέα της καθαριότητας του δήμου μας καθώς και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό επιβεβαιώνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.

Αυτό που από την άνοιξη σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ΚΚΕ, Λαϊκή Συσπείρωση και εργατικά σωματεία φωνάζουν και απαιτούν είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει πράξη ΤΩΡΑ! Να παρθούν υγειονομικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, στα τρένα και μέχρι πριν λίγες μέρες στα σχολεία. Έχει εγκληματικές ευθύνες που δεν εκμεταλλεύτηκε το χρονικό διάστημα από το πρώτο κύμα της πανδημίας μέχρι σήμερα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, που έτσι κι αλλιώς ασθενούσε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχει ευθύνες που διαμορφώνει a la carte τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε μια σειρά κλάδους όπως πχ ο τουρισμός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων χωρίς να υπολογίζει τις ζωές των εργαζομένων.

Επιβάλλεται η δημοτική αρχή να απαιτήσει από την κυβέρνηση επιπλέον κονδύλια ώστε να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τα επιστημονικά υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Με αφορμή και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις υπηρεσίες του Δήμου ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε:

·         Μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου

·         Δωρεάν μάσκες, αντισηπτικά και όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας

·         Την εξεύρεση χώρων για τον μη συνωστισμό των υπαλλήλων του Δήμου και των εξυπηρετούμενων πολιτών

·         Επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών, στα οχήματα του Δήμου και τους κάδους απορριμμάτων

·         Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

·         Ειδικά για τις κοινωνικές δομές, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και περαιτέρω ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των δομών

·         Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και της δημοτικής συγκοινωνίας

·         Να στελεχωθούν επαρκώς με μόνιμο προσωπικό και μηχανήματα οι δομές Υγείας της περιοχής, τα νοσοκομεία του Πειραιά. Να λειτουργήσει άμεσα το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου.

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας