Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ψήφισε το επισυναπτόμενο κείμενο ενάντια στην καταστολή, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους διαδηλωτές και όσα εκτυλίχτηκαν την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις της ΝΔ – Ελεύθερη Κίνηση Πολιτών (κ. Διαλυνάκης), της κας Δαβιώτη. Ο κ. Καμπούρης τοποθετήθηκε με κατά αλλά στην ψηφοφορία απουσίαζε. Ο κος Καμάς (ΠΑΣΟΚ - Αλλάζουμε) ψήφισε λευκό. 

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στον γύψο! 

Το Πολυτεχνείο ζει!

 

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.

 

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης. 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας καταδικάζει την καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στη συμβολική συγκέντρωση της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

 Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων ιδιαίτερα το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια. Και οι δύο συγκεντρώσεις ήταν υποδειγματικές, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που έχει αφήσει απροστάτευτο το λαό απέναντι στην πανδημία.

 Οι συγκεντρώσεις ήταν μαχητικές, αγωνιστικές και φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

 Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. 

Το Πολυτεχνείο ζει!

 Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.

 Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.