Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κερατσίνι, 2/11/2020

 

Με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 2 Νοέμβρη.

 

Η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να την πραγματοποιήσει δια περιφοράς. Χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα να μπορούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούμε, να θέσουμε θέματα, να πάρουμε απαντήσεις.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε τοποθετηθεί με ευθύνη. Τα Δημοτικά Συμβούλια για την περίοδο της πανδημίας όταν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, το λιγότερο να γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Έτσι έχεις την δυνατότητα τουλάχιστον να τοποθετηθείς, να παρέμβεις, να φέρεις προς συζήτηση θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής. Στα δια περιφοράς συμβούλια, με ευθύνη της διοίκησης, αφαιρείται το δικαίωμα από σωματεία, φορείς, δημότες να φέρουν και να τοποθετηθούν για θέματα που τους αφορούν.

 

Με αυτό τον τρόπο λειτουργίας κρύβεται μέσα από ένα ξερό υπέρ, κατά, λευκό ή παρών η συμφωνία της δημοτικής αρχής και των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης με την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης όπως αυτή εφαρμόζεται μέσα από την τοπική διοίκηση. Κρύβεται η ταύτιση τους με μια πολιτική που εν μέσω νέας καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας, ετοιμάζεται να φορτώσει στις πλάτες του λαού μας νέα βάρη με μέτρα αντιλαϊκά, στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Μια πολιτική που αντί να πάρει μέτρα για να διασφαλίσει την υγεία μας, μειώνει τα κονδύλια στον προϋπολογισμό που αφορούν την υγεία και την πρόνοια και μας στοιβάζει σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ. Μια πολιτική που εντείνει την τρομοκρατία και την καταστολή απέναντι σε μαθητές, σε γιατρούς, σε εργαζόμενους που παλεύουν για μια καλύτερη παιδεία, υγεία, για μια καλύτερη ζωή.

 

Βεβαίως δια περιφοράς μπορεί να γίνει συμβούλιο με θέμα ή θέματα διαδικαστικά, υπηρεσιακά. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την διαδικασία για καίρια θέματα πού αφορούν το λαό της περιοχής, που χτυπιέται από την εφαρμοζόμενη πολιτική όλων των κυβερνήσεων όπως πχ το ζήτημα της παιδείας που συζητήσαμε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Καλούμε τη δημοτική αρχή να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  έστω μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι δια περιφοράς.